Rona Hartner, în fotografiile de arhivă și poveștile lui Dinu Maxer

Rona Hartner, în fotografiile de arhivă și poveștile lui Dinu Maxer
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 24 Noiembrie 2023

Una dintre cele mai neașteptate pierderi ale showbiz-ului românesc a scos la iveală povești despre o viață trăită cu o veselie contagioasă.

Vestea că Rona Hartner a plecat dintre noi a venit fulgerător, la doar câteva ore după ce sora sa, Rinda, postase un dureros îndemn la rugăciune pentru ea. Desigur, cu toții știam că artista cu cea mai mare poftă de viață se confruntă din nou cu una dintre cele mai grele maladii ale acestui secol: cancerul. Dar, ca și prima oară, speram că optimismul ei debordant și credința ei puternică o vor ajuta și de această data să învingă boala.

Din păcate, Rona Hartner nu mai este, nu mai cântă, nu mai râde, nu mai spune acel „Hopa!” care ne incita la dans și distracție. Și e interesant s-o redescoperim, cumva, în poveștile colegilor săi de breaslă, cărora le-a lăsat amintiri neprețuite.

Una dintre cele mai neașteptate povești vine de la Dinu Maxer, care dezvăluie că „Ne cunoșteam din adolescență. Părinții noștri au fost prieteni apropiați, petreceri împreună, a fost nașa fratelui meu mic”.

Mesajul lui Dinu Maxer este însoțit și de două instantanee alb-negru din copilărie, despre care spune că „sunt de la ziua mea de 14 ani, sărbătorită la Rona acasă. Cea de-a doua, de la o aniversare a Rindei (sora Ronei).”

Cum și-o amintește Dinu Maxer pe Rona Hartner? „A fost prima care a crezut în talentul meu de pianist. Împreună în anii de liceu (fiindcă era născută în același an cu mine), am participat la „Cântarea României“ (ea solistă, iar eu am acompaniat-o la orgă), fiind jurizați chiar de Mihaela Runceanu. Anii au trecut și m-a recomandat ca și clăpar într-o trupă de tineri talentați cu care am înregistrat prima piesa rock progresiv în 1993 și astfel am pornit în acest frumos drum muzical! Iată că pot spune că a fost și „nașa” mea muzicală! Eram impresionat de vocea ei de mic. Ulterior, m-a făcut mândru când a început să câștige premii internaționale ca și actriță!”

Prietenia lor a continuat și în viața privată, dar și în cea profesională. „Ne-am întâlnit deseori în showbiz, dar și la zile de naștere. Am petrecut împreună săptămâni întregi la „Ferma Vedetelor”- reality show-ul ce ne-a adus iarăși aproape. Nu am ratat ultima ei zi de naștere, sărbătorită anul acesta când a schimbat prefixul, ca și mine, 50 de ani!”.

Îmi plânge sufletul și nu pot să zic decât că îi mulțumesc lui Dumnezeu că a făcut parte din viața mea! A fost o prietenă unică, special, zapacită, talentată, sufletistă! Nu te voi uita...”, a scris Dinu Maxer în încheierea mesajului său emoționant.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies