(P) Vacanțe la munte? Află ce să iei cu tine în călătorie!

(P) Vacanțe la munte? Află ce să iei cu tine în călătorie!
Citeste mai mult despre: vacanta munte, imbracaminte munte
Autor: Alina Popa Data publicarii: 28 Septembrie 2022

Drumețiile montane reprezintă sănătate și plăcere în același timp. Vă puteți plimba în munți atât acasă, cât și în străinătate. Aflați ce trebuie să luați cu dvs. într-o excursie la munte pentru a vă asigura că dvs. și cei dragi aveți parte de un timp confortabil și vă simțiți în siguranță.

În comparație cu excursiile la mare sau la lac, cele la munte par mult mai solicitante în ceea ce privește planificarea excursiei. De obicei, în vacanță trebuie să vă luați doar un prosop, șlapi și eventual cremă de soare. Cu toate acestea, dacă intenționați să mergeți la munte, trebuie să fiți bine pregătiți.

Este mult mai dificil să completezi echipamentul pentru o excursie de weekend la munte sau pentru o excursie cu cortul în pădure. Cu toate acestea, cu un magazin de sport bun și dovedit, puteți cumpăra în mod convenabil toate accesoriile și echipamentele de care aveți nevoie într-un singur loc, ceea ce vă economisește timp.

Îmbrăcăminte pentru drumeții - ce merită să alegeți?

Primul lucru de care trebuie neapărat să aveți grijă atunci când planificați o drumeție montană este lenjeria de corp termică de înaltă calitate și șosete de drumeție bune și groase.  În plus, veți avea nevoie de tricouri, pantaloni și boxeri. Îmbrăcămintea de munte trebuie să se potrivească în mod corespunzător și trebuie, de asemenea, să se potrivească perfect în jurul corpului. Alegeți produse fabricate din materiale sintetice de înaltă calitate cu adaos de lână merinos, care garantează o ventilație adecvată și o eliminare rapidă a umezelii, menținându-vă în același timp căldura.

O jachetă de trekking este utilă chiar și vara, mai ales că, cu cât urci mai sus, cu atât mai frigul este mai mare. Vremea la munte se poate schimba extrem de repede, chiar de mai multe ori pe zi! Vă recomandăm să alegeți o jachetă de trekking echipată cu o membrană specială GORE-TEX. Aceasta este o tehnologie extrem de modernă care garantează un nivel ridicat de impermeabilitate, protejându-vă în același timp de vânturile puternice. O jachetă de trekking bună trebuie să aibă o glugă reglabilă și, de preferință, și crampoane la mâneci și șolduri. Acest lucru va asigura o potrivire maximă și libertate de mișcare. În timpul unei zile uscate și călduroase, jacheta de drumeție poate fi depozitată într-un rucsac. O astfel de jachetă este ușoară și nu ocupă mult spațiu.

Atunci când mergeți la munte, aveți nevoie și de pantaloni de drumeție decenți. Modelele cu panouri softshell și straturi termice și antivânt vor funcționa cel mai bine. În plus, puteți alege pantaloni cu picioare detașabile. Călcâiul este, de asemenea, important la munte. Consultați gama din magazinul Sportano, unde veți găsi eșarfe și căciuli cu adaos de lână merino, care este excelentă pentru a vă proteja împotriva frigului. Există, de asemenea, pălării din țesături subțiri cu opțiuni de protecție UV. În plus, puteți alege și ochelari de soare cu filtru.

Pantofi buni de trekking

Cizmele de drumeție sunt cu siguranță cea mai importantă piesă de echipament pentru orice pasionat de munte. Pentru a merge pe teren dificil, aveți nevoie de încălțăminte care să vă protejeze de răni periculoase, de abraziuni sau de alunecare. Vă recomandăm bocanci de drumeție dotați cu tehnologii moderne, cum ar fi tălpile Vibram, sistemul EVA sau Megagrip. Datorită acestora, încălțămintea garantează o aderență excelentă chiar și pe suprafețe denivelate și alunecoase. O încălțăminte bună asigură, de asemenea, amortizare și o respirabilitate adecvată în zonele cele mai importante.

Alegeți un magazin profesionist

Atunci când planificați o expediție montană, echipamentul trebuie să fie absolut fiabil, deoarece sănătatea, siguranța și chiar viața sunt adesea în joc! Cele mai importante lucruri sunt pantofii, șosetele și o îmbrăcăminte bună, cum ar fi jacheta, pantalonii și lenjeria de corp termică. Cel mai bine este să cumpărați echipamentul pentru expedițiile montane din magazinele de sport profesionale, care au de obicei o secțiune destul de extinsă de trekking. Cumpărarea online este o opțiune convenabilă, deoarece puteți compara cu ușurință mai multe produse și producători și puteți face toate acestea fără să vă părăsiți casa. Într-un magazin profesionist, puteți găsi, de asemenea, ajutor de specialitate din partea unui specialist care vă poate sfătui ce produs să alegeți.

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  75 min
  00:15 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  01:15 Iubirea are numele tau
  105 min
  03:00 Indragostiti din interes
  60 min
  04:00 Trei surori
  60 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies