(P) Șezlongul de plajă: din ce material îl alegi și cum îl întreții

(P) Șezlongul de plajă: din ce material îl alegi și cum îl întreții
Data publicarii: 09 August 2020

Sezonul estival este cea mai așteptată perioadă din an. Ne petrecem timpul liber cu activități relaxante care să ne ofere amintiri memorabile. De aceea, ne-am propus să selectăm pentru tine și cei dragi ție câteva sfaturi care să te ajute să îți alegi un șezlong cât mai confortabil, adecvat bugetului, nevoilor și spațiului de care dispui.

Șezlongurile sunt obiecte de mobilier care îți permit să te relaxezi cât mai mult timp, într-o manieră cât mai confortabilă.  Pentru ca această relaxare să fie una de calitate și de durată, trebuie să ții cont de câteva sfaturi care să te ajute să le alegi și întreții corespunzător. 

Șezlongul din lemn 

Șezlongurile din lemn au un aer rustic și pot fi amplasate cu succes în orice loc al curții. Avantajul acestui material este durabilitatea și rezistența în timp, având totodată și aspect plăcut. 

Tot ce trebuie să faci este să verifici detaliile produsului ca să te asiguri că lemnul din care este realizat șezlongul face față condițiilor exterioare de umiditate și soare puternic. Pentru a preveni deteriorarea șezlongului din lemn, trebuie să-l cureți cu soluții speciale pentru lemn, conform instrucțiunilor, și să-l depozitezi într-un loc uscat și răcoros în timpul iernii.

Șezlongul cu șezut textil

Dacă îți dorești un produs la un preț accesibil, șezlongul cu șezut textil este o soluție bună pentru tine. De obicei este pliabil, ușor de mutat și depozitat, dar majoritatea modelelor nu oferă posibilitatea de ajustare a spătarului.  

Cu toate că materialul se poate uza sau păta, poate fi înlocuit ușor, la un preț accesibil. Vei beneficia, astfel, de un nou design al șezlongului, fără să fii nevoit să achiziționezi un produs nou. 

Șezlongul din plastic 

Șezlongul din plastic are un preț accesibil și este ușor de mutat. Alege un model pliabil, cu spătar ajustabil și o structură rezistentă (verifică greutatea maximă susținută înainte de a-l achiziționa). Dacă nu ți se pare prea estetic sau prea confortabil, îi poți adăuga o pernă. 

Plasticul este relativ rezistent și poate fi curățat cu ușurință, iar dacă optezi pentru o pernă cu husă detașabilă o vei putea spăla, pur și simplu, la mașina automată. Alege un șezlong din plastic tratat împotriva decolorării, ca să nu fii nevoit să îl muți în interior de fiecare dată când nu îl folosești.

Șezlongul din ratan sintetic

Ratanul sintetic este unul dintre cele mai utilizate materiale în cazul șezlongurilor. Este ușor și poate fi manevrat fără dificultăți. Trebuie să știi că ratanul de calitate nu își schimbă culoarea în funcție de razele solare, timp sau alte condiții de mediu, dar pentru a-i prelungi viața, poți depozita acest tip de șezlong departe de razele directe ale soarelui și de umezeală.  

Orice tip de șezlong ai alege de pe motorul de căutare https://favi.ro/, nu uita să-i adaugi și o pernă. Pe lângă plusul de confort, te bucuri și de o pată de culoare în decor. Ține cont de modul de pliere, de greutatea susținută și de dimensiuni, ca să te asiguri că faci o achiziție potrivită nevoilor tale. 

 

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies