(P) Păreri PEFOC - meșterii din Sibiu ne dezvăluie secretele achiziției șemineului perfect!

(P) Păreri PEFOC - meșterii din Sibiu ne dezvăluie secretele achiziției șemineului perfect!
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 30 Iulie 2021

Să te relaxezi alături de familie, prieteni sau în compania persoanei iubite, la adăpostul călduros al unui șemineu pe lemne desprins din poveștile de iarnă de la bunici, este visul ascuns al fiecăruia dintre noi.

Deși tentația de a alege seminee doar din perspectiva costului cât mai redus este destul de mare, experții ne avertizează că, înaintea achiziției unei astfel de soluții de încălzire sofisticate, trebuie să fim atenți la câteva lucruri care ne vor garanta că alegem doar ceea ce este potrivit pentru casa și nevoile noastre de încălzire. 

În acest sens, prietenii noștri de la PEFOC, ne vor explica din experiență proprie, dobândită în cei peste 20 de ani de comercializare și montaj profesional al tuturor tipurilor de soluții termice alternative, la ce trebuie să acordăm atenție dacă ne dorim să ne bucurăm de un șemineu calitativ, care să reziste și să funcționeze la parametri maximi și mai ales în siguranță deplină, pentru generații de acum înainte.

Ce înseamnă un șemineu complet?

Un sistem complet de șemineu include următoarele componente: focar, accesorii și coș de fum, dar și consiliere de specialitate, montaj profesional, produs certificat și recomandat în funcție de nevoi și preferințe, necesar termic și dimensionare corectă, parte decorativă unică conform schițelor 3D, mentenanță pe termen lung, dar și utilizarea materialelor termice specializate, precum soluția de mortar refractar.

De unde să ne cumpărăm șemineul?

Înainte de a face o alegere, informați-vă conștiincios și comparați! Căutați în zona din care sunteți sau de pe internet, producători sau furnizori de încredere care să comercializeze o gamă largă de modele de șeminee, cu portofoliu susținut și produse de calitate, certificate la nivel european și care beneficiază de garanție.

Pot conecta un șemineu pe lemne la coșul existent al casei?

Acest lucru va depinde de mai multe aspecte: un specialist PEFOC va face măsurătorile necesare pentru a vă putea oferi un răspuns la această întrebare. În cazul în care vechiul coș sau burlan soba nu corespunde cu șemineul ales, specialistul vă va recomanda un coș de fum profesional care să se potrivească perfect. Pentru asta, aveți la dispoziție programe de calcul utile pentru dimensionarea corectă a sistemului de evacuare. În concluzie, vă recomandăm să cereți ajutorul unui specialist pentru a face o analiză corectă și pertinentă.

Ce tip de lemn trebuie folosit pentru alimentare?

Chiar dacă am lăsat-o la final, aceasta este una dintre cele mai des întâlnite întrebări din domeniul termic. Pentru o funcționare optimă, se recomandă alimentarea cu lemn de esență tare, cu o umiditate de sub 25%. Folosirea unui alt tip de combustibil solid sau de o umiditate prea mare a lemnului, va duce la deteriorări, atât ale șemineului, cat și ale coșului de fum.

Dacă am reușit să trezim curiozități cu privire la acest mod inedit și spectaculos de a asigura confortul termic casei tale, și aveți și alte întrebări sau nelămuriri la care nu reușiți să găsiți un răspuns sau cea mai potrivită soluție, vă recomandăm să intrați pe site-ul oficial pefoc.ro unde veți primi gratuit consultanță de specialitate. 

Stocul cu peste 9000 de produse și accesorii din domeniul termic alternativ este înțesat cu o sumedenie de oferte speciale și reduceri de prețuri, adaptate perfect nevoilor și posibilităților financiare ale fiecărui client în parte. În plus, transportul șemineelor este gratuit, iar montajul se face cu ajutorul echipelor proprii sau cu cel al meșterilor colaboratori din zona ta - totul sub sloganul deja cunoscut al  îndrăgitei companii din Sibiu: “Noi facem tot, tu pui pe foc!”

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies