(P) Notele potrivite de parfum pentru fiecare anotimp

(P) Notele potrivite de parfum pentru fiecare anotimp
Data publicarii: 19 August 2020

Parfumul, elementul-cheie al oricărei ținute, este un accesoriu rafinat, o semnătură personală și un mijloc de seducție. Un detaliu care încântă și poate ajuta persoana care îl poartă să iasă în evidență printr-o notă distinctă, memorabilă. Nuanțele acestor substanțe miraculoase țin cont de caracteristicile fiecărui sezon, astfel că, odată cu schimbarea anotimpurilor, trebuie folosite aromele potrivite.

De pildă, vara parfumul se evaporă mai repede, iar unul puternic își va intensifica mirosul și va deveni prea greu pentru zilele călduroase. În sezonul rece, parfumul se păstrează pe piele și sunt necesare note mai intense, profunde. În plus, nu toate mirosurile sunt potrivite pentru vremea de afară, de aceea, este necesar să afli ce parfumuri trebuie să porți, în funcție de anotimp.

Primăvara

Primăvara, toată natura revine la viață, ceea ce înseamnă că și parfumurile trebuie să reflecte aromele fresh. Odată cu creșterea temperaturilor se schimbă și buna dispoziție, iar această stare de bine trebuie să fie însoțită de note clare și proaspete precum cele florale, de citrice, în ton cu natura. Sunt indicate aromele de mentă, busuioc, floare de portocal ori migdale, care să exprime bucuria acestui sezon. Primăvara, persoanele care adoră culorile deschise se pot parfuma cu frezie, trandafir și iasomie. Cele care lucrează într-un birou au nevoie de arome picante precum cele  de mentă, eucalipt ori mosc, în timp ce persoanele mai discrete, care nu vor să iasă prea mult în evidență datorită parfumului, se simt perfect învăluite într-o notă subtilă, cum este cea de vanilie.

Vara

Este important să știi că parfumul trebuie să scadă în intensitate pe măsură ce temperatura începe să crească. Căldura din sezonul estival face ca parfumul să se evapore mult mai repede și să devină mai intens, așa că, pentru a contrasta acest efect, sunt recomandate parfumurile cu note florale, de vară. Fresh, subtile și delicate, aromele marine, notele de mimoză, iasomie, crin, vanilie, patchouli, pepene, bujor, trandafir, bergamotă sau tuberoză sunt potrivite pentru sezonul cald. La plajă ori la piscină, sunt indicate tentele de ananas sau nucă de cocos, în soarele arzător al verii merg foarte bine aromele de citrice, iar pentru crearea unei stări pozitive cele de lămâie, esență de tei și citrice. O singură aplicare este suficientă pentru a face o bună impresie în anotimpul cald, atunci când nu se recomandă folosirea în exces a parfumurilor.

Toamna

Este momentul în care mercurul din termometre începe să scadă și aromele se răspândesc mai greu. Prin urmare, trebuie să alegi parfumuri care să fie mai intense, cu esențe lemnoase, precum cele pe bază de vetiver, chihlimbar, patchouli, lemn de santal sau licheni. Sunt potrivite pentru toamnă și notele de ylang-ylang, coriandru, lămâie, lăcrămioare, iris ori iasomie. Parfumurile de toamnă sunt intense, senzuale și elegante, un echilibru între aromele fresh ale primăverii, notele florale de vară și mirosurile dense de iarnă.

Iarnă

În anotimpul rece, nuanțele purtate trebuie să ofere impresia de sobrietate și rafinament. Parfumurile recomandate iarna sunt cele puternice, cu miresme pătrunzătoare și care dau un sentiment de căldură, precum combinațiile axate pe mirodenii ori arome orientale. Se potrivesc de minune notele de vanilie, scorțișoară, regina-nopții, patchouli, tuberoză, violete, coriandru, chimion, nucșoară, mosc, bergamotă sau piersică.

Atunci când folosești un parfum pentru o perioadă mai lungă, acesta se transformă în amprenta ta personală. Însă, anotimpul influențează foarte mult aromele parfumurilor și chiar reprezintă un factor decisiv în clasificarea lor. De aceea, este important să ții cont de aceste caracteristici și să te afirmi prin note rafinate, subtile și delicate, în ton cu personalitatea ta și cu vremea de afară.

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies