(P) De ce ar trebui sa filtrezi apa de baut?

(P) De ce ar trebui sa filtrezi apa de baut?
Data publicarii: 06 Februarie 2020

Pentru o hidratare corecta, trebuie sa bei zilnic aproximativ 2 litri de apa. Deoarece organismul nostru contine foarte multa apa, el nu poate functiona corect daca nu este bine hidratat.

Dar ce fel de apa ar trebui sa consumam?
 
Ideal ar fi sa bem apa filtrata. Un dozator cu sistem de filtrare este un aparat de apa care reprezinta solutia optima pentru majoritatea gospodariilor, indiferent ca este vorba despre o casa la curte care se alimenteaza dintr-un put propriu sau un apartament intr-un bloc racordat la reteaua orasului.
 
Filtrarea apei la bloc
 
Apa de la bloc ajunge in robinetele noastre dupa ce a trecut printr-un proces de filtrare in statiile specializate aflate de regula in afara oraselor. Aceste procese sunt variate si adaptate sursei de apa din care orasul se alimenteaza, dar de cele mai multe ori clorul este nelipsit.
 
O cantitate mare de clor consumata pe termen lung ne poate afecta sanatatea. Dar clorul nu este asta singura problema, ci si vechimea retelei de distributie, care are conducte ruginite sau murdare. Acumularea unor depuneri este fireasca si trecerea apei prin aceste tevi afecteaza calitatea apei.
 
Filtrarea apei de la put
Alimentarea dintr-un put propriu aduce de la sine o serie de alte motive pentru care filtrarea se impune. In aceasta situatie, problema cel mai frecvent intalnita este duritatea apei. Din cauza unui grad ridicat de calcar, calitatea apei scade, iar procesul de filtrare, dedurizare si purificare este esential.
 
Eliminarea microbilor, metalelor grele, nitratilor
 
Fierberea apei poate ajuta la curatarea partiala, dar o serie de impuritati pot ramane in urma. Metalele grele, nitratii si calcarul au nevoie de un tratament special pentru a fi indepartati.
 
Metodele prin care ne putem asigura ca apa pe care o bem este cat mai curata sunt diferite. Filtrele cu carbune activ, filtrarea prin osmoza inversa, sterilizatoarele cu ultraviolete, decantarea, dedurizarea, desalinizarea sunt doar o parte dintre ele.
 
Metode de filtrare a apei

Decantarea extrage sedimentele solide aflate in suspensie, folosind forta gravitatiei.
 
Dedurizarea este metoda prin care se retin ionii de calciu si de magneziu din apa, pentru a indeparta gustul neplacut, dar si efectele nedorite pe care apa dura le poate avea asupra aparatelor electrocasnice.
 
Indepartarea sarurilor din apa se face prin osmoza inversa si este o metoda dezvoltata inclusiv in programele complexe de transformare a apei marii in apa potabila.
 
Purificarea apei se mai face si prin utilizarea unor procese chimice, fizice, biologice si cu radiatie electromagnetica. Sunt procese complementare si, pe langa tratatarea apei de consum cu clor, sedimentarea si filtrarea impuritatilor, aceste metode trateaza apa cu anumite bacterii si protozoare, pentru a extrage particulele organice nedorite.
 
Un dozator de apa cu sistem de filtrare conectat la reteaua de alimentare cu apa potabila este un echipament care realizeaza instantaneu procesele fizice si chimice de care avem nevoie pentru a controla apa in cel mai mic detaliu.

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  45 min
  12:45 Casatoriti pe nevazute - Australia
  135 min
  15:00 Banii sau dragostea?
  60 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  60 min
  02:45 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:30 Mancare pe care
  45 min
  04:15 Aproape de iubire
  30 min
  04:45 Doctorul casei
  45 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies