(P) Cum amenajezi un birou în living. 3 sugestii pentru o camera de zi armonioasă

(P) Cum amenajezi un birou în living. 3 sugestii pentru o camera de zi armonioasă
Citeste mai mult despre: birou, living
Data publicarii: 17 Decembrie 2019

Biroul este cel mai folosit și util spațiu atât la locul de muncă, cât și acasă, pentru că reprezintă propria ta zona de studiu, de muncă sau de citit.

În ultimii ani, ideea de a lucra de acasă a devenit extrem de tentantă pentru tot mai mulți oameni, însă acest lucru presupune și amenajarea corespunzătoare a unui birou în locuința în așa fel încât să se poată obține rezultate eficient

Una dintre cele mai potrivite încăperi pentru amenajarea biroului este cu siguranță livingul, pentru că în general este și cea mai încăpătoare camera din casă. Biroul ar trebui să reflecte designul și confortul livingului tău, mai ales dacă îți vei petrece multe ore acolo.

Iată trei sugestii pentru amenajarea biroului în living, astfel încât încăperea să-și păstreze aspectul armonios

Poziționarea biroului

Livingul este o încăpere mare, așadar poziționarea biroului nu ar trebui să fie prea complicată, tocmai din cauza faptului că spațiul generos îți permite să configurezi mobilă și accesoriile biroului în ce mod vrei tu. Este însă de preferat să îl poziționezi lângă o fereastră care să-ți asigure o lumina naturală cât mai bună, sau îl poți integra chiar într-o biblioteca din living. 

Dacă ai una sau mai multe canapele în living, atunci ai putea amplasa biroul în spatele lor - vor delimita destul de bine spațiul și astfel nu rișți să blochezi nici calea de acces în living.

Reguli de ergonomie pentru un confort sporit

Aceste reguli au fost create pentru a-ți oferi un grad sporit de confort, mai ales când vine vorba despre spațiul în care lucrezi sau înveți. De exemplu, cel mai înalt punct al ecranului PC-ului ar trebui să fie la nivelul ochilor sau doar puțin mai jos, deoarece acest lucru va permite, în momentul în care priveșți ecranul, că pleoapele să se închidă puțîn în mod natural, ceea ce poate reduce oboseală. Tastatură la rândul ei, ar trebui poziționată astfel încât antebratele să fie paralele cu podeaua.

Scaunul de birou este unul dintre cele mai importante elemente pentru confortul tău și o poziție corectă în timpul lucrului. Poți găsi scaune de birou online flexibile și ergonomice care să se potrivească perfect formei corpului tău și să fie de calitate superioară, având în vedere că atât biroul în sine, cât și scaunul, reprezintă o investiție pe termen lung. O altă regulă de ergonomie se adresează biroului - lungimea blatului acestuia ar trebui să fie cel puțîn egală cu cea a brațelor.

Aceste reguli de ergonomie contribuie și la aspectul armonios al camerei de zi - dacă vei alege accesorii potrivite și un mobilier corespunzător pentru spațiul liber pe care îl ai la dispoziție, atunci aspectul general al livingului nu va fi aglomerat - biroul și accesoriile acestuia ar trebui să se integreze natural și armonios în decor.

Alegerea culorilor potrivite

Amenajarea biroului în living ar trebui să țînă cont inclusiv de culorile pereților. De exemplu, dacă aceștia sunt în culori deschise, pastelate, un birou din lemn închis la culoare ar putea să creeze un contrast reușit cu restul livingului. În cazul în care pereții din living sunt în culori vibrante precum portocaliu, verde lime etc., atunci biroul și accesoriile ar trebui să respecte aceeași notă colorată și să fie alese în nuanțe asemănătoare.

Aceleași reguli se aplică și în cazul în care trebuie să asortezi biroul, scaunul și alte accesorii cu restul mobilei din living - dacă această are un design elegant și culori sobre, biroul ar trebui să fie la fel. Dacă, dimpotrivă, mobilă este modernă și are o cromatică neconvențională, atunci poți amenaja biroul în aceeași notă original

În concluzie, indiferent de cum alegi să amenajezi spațiul de lucru în camera de zi, acesta ar trebui să te reprezinte din toate punctele de vedere, să-ți ofere puterea de concentrare de care ai nevoie și să fie o zona confortabilă, aerisită pentru muncă, lectură ori studiu.

Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Reteta fericirii
  120 min
  08:00 Povestea de pe insula
  60 min
  09:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  10:00 Iubiri fara hotar
  120 min
  12:00 Sunt a nimanui
  60 min
  13:00 Mai mult decat o familie
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Iubiri fara hotar
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Povestea de pe insula
  60 min
  22:00 Inima de tigan
  90 min
  23:30 Sunt a nimanui
  60 min
  00:30 Iubirea are numele tau
  60 min
  01:30 Povestea de pe insula
  60 min
  02:30 Inima de tigan
  105 min
  04:15 Doctorul casei
  45 min
  05:00 Mancare pe care
  60 min
  06:00 Gospodar fara pereche
  120 min
Modifică setările cookies