(P) Cum alegi mobilierul din living: 5 sfaturi

(P) Cum alegi mobilierul din living: 5 sfaturi
Data publicarii: 14 August 2020

Livingul este probabil camera cu cele mai mari ”pretenții” atunci când vine vorba despre amenajare, în special datorită faptului că este zona în care stăm cea mai mare parte a timpului liber. În plus, în living petrecem timp alături de prieteni sau de rude, așa că această încăpere trebuie să arate minunat și să ne ofere o senzație de căldură și confort.

Dincolo de orice metodă de aranjare sau decorare, mobilierul este cel care schimbă de fapt aspectul unei camere. Ales corect, el se va integra perfect în spațiul livingului și îl va îmbunătăți semnificativ.

Alegerea mobilierului în living ține seama atât de considerente personale, cât și de tendințele moderne. De asemenea, alegerea mobilierului pentru living se face adesea și în funcție de buget, însă ultimii ani ne-au arătat că poți găsi mobila online la pret avantajos, fără să fii nevoit să faci compromisuri financiare. Ce ne mai rămâne de făcut este să avem ideile de mobilare, iar dacă acestea ne lipsesc, iată câteva recomandări care ar putea ajuta.

Alege mobilierul în funcție de dimensiunile camerei

În living va fi întotdeauna nevoie de puțin spațiu în plus. Față de bucătărie sau dormitor, acolo unde poți mobila în întregime un perete, în living vei avea nevoie de spațiu liber pentru decorațiuni sau pur și simplu pentru trecere. Blocarea accesului spre balcon sau terasă sau blocarea accesului spre ușă îți vor pune în mod cert probleme, așa că cel mai bine ar fi să măsuri dimensiunile camerei pentru a ști exact ce dimensiune de mobilier să alegi. Nu trebuie să te temi, deoarece în unele cazuri variantele de mobilare sunt realizate chiar și în dimensiuni mai mici, tocmai pentru a putea satisface și acest aspect al mobilării în funcție de dimensiunile camerei.

Alege mobilier de calitate

Livingul va fi zona cea mai exploatată a casei și din acest motiv vei avea nevoie de resurse potrivite pentru ca mobilierul să arate impecabil. Fie că ai copii sau prieteni cărora le place distracția, este bine să ai în vedere faptul că mobila de calitate se curăță ușor și nu se deteriorează în timp, așa că nici nu va trebui să-ți faci griji de cheltuielile suplimentare cu reparațiile sau înlocuirea. 

Alege mobilierul care-ți place

Nici nu trebuie să iei de la un capăt la altul un întreg ansamblu de mobilier, dacă nu rezonezi cu felul în care arată acesta. Uneori este indicat chiar să asamblezi ca un puzzle piesele de mobilier, deoarece în acest fel se vede și amprenta personală pusă asupra camerei, nu doar ideile specialiștilor în design de interior. 

Alege mobilă confortabilă

Doar pentru că o anumită piesă de mobilier arată bine, acest lucru nu înseamnă automat că ea va fi și confortabilă. De aceea poate că ar trebui să-ți rezervi timp pentru a alege și testa, mergând eventual în showroom-uri dedicate ca să te decizi care este cea mai bună variantă. 

Alege mobilă simplă

Simplu înseamnă de cele mai multe ori mai ușor de curățat, mai ușor de accesorizat și de păstrat. În plus, lucrurile simple scot în evidență frumusețea unei camere, drept pentru care o astfel de alegere se dovedește una inspirată, mai ales în cazul livingului, unde oricum ai nevoie de cât mai mult spațiu.

Alege culori cât mai variate

Față de anii trecuți, când predominau nuanțele de gri sau bej, iată că acum lucrurile stau puțin altfel din punct de vedere cromatic. Vișiniu, roșu, galben muștar, albastru regal sau jocurile vizuale de alb și negru sunt permise și utilizate chiar și la nivel de mobilare a livingului, la fel ca în orice altă cameră a locuinței. 

Livingul tău va arăta perfect dacă ai în vedere aceste recomandări, deoarece ele vin în ajutorul tău ca sugestii generale. Dincolo de acestea însă, preferințele personale trebuie luate  în considerare în orice situație, deoarece în fond tu vei fi cel care se va bucura de noul living. 

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies