(P) Ce băuturi să cumperi dacă te cheamă Maria/ Marian? 

(P) Ce băuturi să cumperi dacă te cheamă Maria/ Marian?
Data publicarii: 07 Septembrie 2020

Ziua numelui tău este o ocazie inedită pentru a da o mica petrecere sau pentru a ieși în oraș să te distrezi cu prietenii. Dacă te numești Maria sau Marian, acest lucru se va întâmpla imediat pentru că peste doar câteva zile vom sărbători Nașterea Maicii Domnului, așa cum este trecută sărbătoarea în calendarul ortodox. Pe scurt, asta înseamnă motiv de petrecer. Și unde e petrecere, e și alcool.

Pentru a veni în ajutorul tău și a-ți face seara onomasticii minunată, iată o scurtă listă de băuturi alcoolice și cocktailuri pe care trebuie să le încerci.

Clasicul vin roșu

Când ești în pană de idei sau vrei să consumi ceva cunoscut, vinul roșu este întotdeauna o soluție binevenită. Vinul roșu este nelipsit din orice magazin, club, terasă sau bar și asta pentru că are un gust extraordinar și aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de flavonoide și antioxidanți. Pe piața actuală există o mare varietate de vin, dar dacă vrei să-l alegi pe cel mai bun, poți începe să faci un research într-un magazin online de băuturi alcoolice.

Tia Maria

Ingredientele care stau la baza lichiorului Tia Maria sunt cafeaua, romul Jamaican, vanilia și zahărul. Aceasta este o băutură de origine jamaicană, ce are o istorie îndelungată, datând din secolul al XVIII-lea. Povestea spune că lichiorul Tia Maria este o băutură alcoolică pentru femei care a fost făcută faimoasă de către o tânără de origine spaniolă, care a fugit cu rețeta lichiorului, fiind moștenire de familie, atunci când viața i-a fost pusă în pericol în urma unui conflict. Băutura alcoolică a primit numele Tia Maria în cinstea celei care a ajutat-o pe tânără spaniolă să fugă.

Absinth

Se spune că absintul este băutura artiștilor deoarece în trecut, dacă era consumată în cantități mari, le întuneca mintea. În final, alcoolul se bea cu moderație, așa că nu ai de ce să îți faci griji. Ingredientele de bază ale Absintului sunt anasonul, feniculul și pelinul, iar acestea conferă băuturii aroma și tăria care poate ajunge până la 70 de grade. Totuși, Absintul este o băută alcoolică care merită încercată măcar o data, mai ales că se consumă diluat cu apă sau în diverse rețete de cocktailuri.

Și pentru că am amintit de cocktailuri, hai să vedem care este cocktailul celebru, pe care trebuie neapărat să-l încerci.

Cocktail Bloody Mary

Bloody Mary a fost numit cel mai complex cocktail din lume și este băutura preferată a multor oameni, indiferent că sunt femei sau bărbați. Bloody Mary nu mai este doar cocktailul simplu preparat cu votcă și suc de roșii, ci este acel cocktail care încântă toate simțurile. De asemnea, acest cocktail are o istorie veche în spate, o rețetă care cuprinde numai ingrediente accesibile și un mod de prepare extrem de ușor.

Pentru a prepara acasă rețetă de Bloody Mary ai nevoie de:

 •  90 mililitri de suc de roșii
 • 45 mililitri de vodcă
 • 15 mililitri de suc de lămâie
 • Sos Tabasco (câteva picături, în funcție de gust)
 • Sos Worcester (câteva picături, în funcție de gust)
 • Piper și praf de țelină
 • O țelină verde
 • Două felii de lămâie

Așa cum spuneam, modul de preparare este foarte simplu:

Se pun într-un blender toate ingredientele împreună cu câteva felii de gheață și se amestecă până se omogenizează totul. La final se toarnă amestecul într-un pahar înalt și se decorează cu țelină verde și felii de lime. Barmanii cu experiență pun cocktailul la frigider pentru o oră, pentru ca aromele ingredientelor să se întrepătrundă bine. Gustul obținut va fi mult mai intens și mai savuros.

Băuturile alcoolice pentru femei au un gust mai rafinat decât cele destinate bărbaților, care sunt mai tari și au un caracter mai puternic, așa că de ziua ta încearcă o combinație dintre băuturile prezentate mai sus.

La mulți ani, Maria! La mulți ani, Marian! Și petrecere frumoasă!

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies