(P) 5 trucuri prin care poți închiria mai rapid apartamentul

(P) 5 trucuri prin care poți închiria mai rapid apartamentul
Citeste mai mult despre: apartament, inchiriere
Data publicarii: 12 Decembrie 2019

Închirierea unui apartament poate fi o sursă bună de venit, mai ales dacă știi cum să valorifici cât mai bine locuința pe care o ai.

Nu este ușor, dar dacă vei ține cont de aceste sfaturi utile, o să vezi că vei găși repede chiriași, iar prețul pe care vor fi dispuși să ți-l plătească va fi mai mare decât te aștepți.

1. Discuta cu un agent imobiliar

Piață imobiliară este într-o continuă expansiune la nivelul întregii țări, iar în ofertele agențiilor imobiliare apar din ce în ce mai multe anunțuri interesante: apartamente de vânzare cu 3 camere în Cluj prin Blitz Imobiliare sau numeroase garsoniere și apartamente de închiriat în Bucureșți și în marile orașe. 

Prin urmare, că să-ți faci o idee despre prețul pe care ai putea să-l ceri pentru închirierea apartamentului tău, ai putea să ceri ajutorul unui agent imobiliar. Este foarte important să cunoșți bine piață înainte de a stabili chiria, că să nu ieși în pierdere și nici să rișți să alungi potențialii chiriași.

2. Adaugă în anunț fotografii de calitate

Indiferent dacă vei încerca să închiriezi locuința prin intermediul unei agenții imobiliare sau pe cont propriu, este foarte important că anunțul să fie însoțit de cât mai multe poze de calitate. Este prima impresia pe care o vei lasă unui potențial chiriaș, înainte de vizionare. Asigura-te că ai surprins cele mai bune unghiuri și că toate încăperile arată perfect. Desigur, înainte să faci pozele, trebuie să faci curățenie și ordine în apartament. Toate aceste detalii contează foarte mult.

3. Oferă cât mai multe detalii

Anunțul tău trebuie să ofere cât mai multe detalii interesante pentru un potențial chiriaș. De aceea, este bine să menționezi clar dimensiunile camerelor, localizarea, facilitățile din zona, dotările apartamentului (dacă este mobilat și utilat) și orice ar putea fi de interes pentru cineva care ar dori să se mute acolo. Nu uită să oferi informații despre parcuri, zonele de relaxare sau facilitățile pentru copii - toate acestea sunt foarte importante pentru o tânăra familie care ar dori să stea cu chirie. 

Încearcă să scrii anunțul în așa fel încât chiriașul să-și dorească cu adevărat să locuiască la ține, menționează toate avantajele pe care le-ar avea: liniște, confort, intimitate, transport rapid în orice zona dorește, locuri de parcare etc.

4. Renovează apartamentul

Dacă locuința ta nu este într-o stare prea bună, ar fi bine s-o renovezi, pentru că astfel va deveni mult mai atractivă și, desigur, vei putea obține un preț mult mai bun la chirie. Nu trebuie neapărat să investeșți sume foarte mari pentru renovare: de cele mai multe ori este suficient să aplici o zugrăveala, să schimbi câteva aparate electrocasnice mai vechi și să faci mici reparații, acolo unde este necesar. Ține cont că oricine va preferă să locuiască într-un apartament nou sau proaspăt renovat și bine utilat, chiar dacă pentru asta va trebui să plătească o chirie ceva mai mare.

5. Acceptă negocierile

Dacă nu ai reușit încă să închiriezi apartamentul, poate ar fi cazul să negociezi. Când eșți dispus și mai lași din prețul chiriei, ai șanse mai mari să găseșți chiriași care vor acceptă să semneze un contract pe termen lung. Chiar dacă nu ai obținut prețul pe care ți-l dorești, tot este mai bine decât să stea apartamentul gol, nefolosit! O altă soluție este să oferi promoții, exact că în magazine. Spre exemplu, acceptă că prima luna să fie gratuită pentru chiriașul care semnează un contract pe un an. În acest fel, ai putea să ieși în câștig, pentru că ai șanse că el să accepte o chirie ceva mai mare.

Aplică măcar câteva dintre aceste sfaturi și o să vezi că, în scurt timp, vei găși chiriașul pe care ți-l doreșți.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies