(P) 5 trucuri care te ajută să amenajezi casa cu buget redus

(P) 5 trucuri care te ajută să amenajezi casa cu buget redus
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 07 Mai 2021

Amenajarea locuinței poate însemna adesea și costuri destul de mari, deoarece materialele în sine, dar și punerea în operă s-ar putea să fie costisitoare.

Există însă și idei de amenajare a casei cu un buget redus, așa că dacă ești interesat să amenajezi cu bani puțini, iată ce ar trebui să ai în vedere. 

Schimbă obiectele de iluminat

Uneori schimbările mari vin de la aranjamente mici, așa că pentru a nu transforma casa în șantier ai putea să schimbi aplicele, lustrele sau abajururile din casă. Poți cumpăra aplice online de la Mathaus fără a mai fi nevoie să te deplasezi în magazin, alegând pur și simplu modelul care ți se potrivește. Vei vedea că în prezent există modele noi de corpuri de iluminat, de la clasic la modern, de la rustic la minimalist, astfel încât cu siguranță te vei bucura să alegi produse care să completeze într-un mod cât mai delicat estetica locuinței tale. 

Schimbă culoarea corpurilor de mobilier

Nu este nevoie să cumperi alt mobilier dacă cel vechi arată semne de uzură. Tot ceea ce ai de făcut este să alegi între metodele moderne de restaurare, fie între aplicarea de autocolant sau vopsirea efectivă. Autocolantul este o soluție temporară, care nu va afecta structura mobilierului, astfel încât vei putea oricând să te întorci la aspectul de dinainte. Pe de altă parte însă vopseaua va acoperi substratul și nu va mai putea fi curățată pentru a oferi aspectul inițial. Chiar și așa, însă, vopsirea sau acoperirea mobilierului cu autocolant îți pot oferi o amenajare calitativă și deosebit de estică, ce va avea rolul de a schimba în totalitate aspectul camerei.

Schimbă elementele textile

Uneori cel mai simplu mod de a amenaja o locuință este să schimbi ceva la nivel de decorare. Dacă nu vrei să schimbi culorile camerei, să zugrăvești și să reconstruiești, atunci poți jongla foarte simplu cu modificarea culorilor la nivelul elementelor textile. Perdelele și draperiile îți oferă o permisivitate enormă în acest sens, deoarece vei putea alege să schimbi complet aspectul camerei tale printr-o simplă schimbare de decor. Poți alege să folosești doar perdele alb, semi-opace, sau poți folosi draperii colorate, pentru a umple de culoare întreg spațiul. Nu te feri de nuanțele tari, pentru că se pare că tendințele moderne la nivel de amenajare interioară chiar recomandă aceste schimbări, evitând aproape în totalitate nuanțele de gri, verde închis sau maro. 

Valorifică spațiile casei tale

O casă ordonată va părea întotdeauna amenajată cu gust, tocmai datorită deschiderii și a impresiei de spațiu. Multe dintre ideile de amenajare au la bază exact ideea că amenajarea în sine pare aglomerată. Drept pentru care beneficiarii se orientează către schimbări. În realitate, uneori este nevoie să faci o selecție a lucrurilor de care ai nevoie și să le arunci sau donezi pe cele care nu îți mai folosesc, tocmai pentru a eficientiza spațiul aferent casei tale. Vei vedea că de îndată ce vei ordona lucrurile spațiul rămas va putea fi folosit cu mult mai eficient, astfel încât să îți permită să te gândești și la alte metode de amenajare a casei tale. 

Fă o schimbare la nivelul pardoselii

Una dintre cele mai rapide tipuri de amenajări este schimbarea parchetului, deoarece în acest caz nu vei fi nevoit să transformi casa într-un șantier. Parchetul poate fi montat cu ușurință, în timp scurt și cu puțin efort, astfel încât te poți bucura de o amenajare calitativă și utilă pentru casa ta.

Uneori amenajările îți pot da bătăi de cap, însă dacă alegi ceea ce trebuie pentru casa ta, atunci lucrurile vor merge lin și nu va trebui să investești sume colosale în acest sens. Caută materialele potrivite, ideile și punerea lor în operă și bucură-te de noul aspect al casei tale proaspăt amenajate.

Sursa foto: unsplash.com

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies