(P) 4 metode prin care poți prelungi durata de viață a mașinii tale

(P) 4 metode prin care poți prelungi durata de viață a mașinii tale
Citeste mai mult despre: masina, autoturism, revizie masina
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 01 Martie 2021

Există automobile fiabile sau mai puțin fiabile, însă întreținerea și modul în care este condus automobilul, determină durata sa de viață. A întreține corespunzător o mașină presupune o serie de operațiuni ce trebuie să fie efectuate periodic. 

Acestea sunt menite să prevină uzura prematură a diferitelor componente și sisteme, dar și un comportament adecvat față de automobil – remedierea oricăror defecțiuni cu celeritate și în condițiile prescrise de către producătorul auto.

Te interesează să afli ce ai de făcut pentru a-ți prelungi durata de viață a bolidului preferat? Găsești câteva sfaturi utile în rândurile de mai jos.

Igienizarea periodică – accesorii care conservă curățenia

Spălarea caroseriei și a elementelor interioare ale automobilului, este o metodă importantă de prelungire a duratei de viață. Praful, excrementele păsărilor sau diversele substanțe chimice care se depun pe suprafețele exterioare, au un efect coroziv, dăunător, iar refacerea aspectului estetic impecabil poate fi extrem de costisitoare.

În consecință, igienizarea periodică și menținerea curățeniei în habitaclu și portbagaj, nu sunt doar chestiuni estetice, acestea reprezentând standardul care-ți asigură posibilitatea respirării unui aer curat și condiții optime de călătorie. 

Alege produse de calitate precum covorașele auto de la ptc-auto.ro, de exemplu, care asigură reținerea eficientă a impurităților, datorită materialelor de calitate utilizate în procesul de fabricație, ușurând efectuarea curățeniei. Tăvițele pentru portbagaj sunt un alt accesoriu necesar pentru păstrarea curățeniei și pentru prevenirea alunecării bagajelor, grație suprafețelor antiderapante.

Faptul că aceste accesorii sunt create personalizat, pentru fiecare model de autoturism în parte, asigură o instalare ușoară și o acoperire eficientă a suprafețelor.

Cunoașterea informațiilor din manualul automobilului

Ești la prima experiență de conducere a unui autovehicul? Sau, dimpotrivă, ai un bagaj de cunoștințe de exploatare în condiții optime a unei mașini? Indiferent de situație, este indicat să citești măcar o dată, cu luare-aminte, manualul de utilizare, care conține informații esențiale referitoare la exploatarea și întreținerea autoturismului pe care îl conduci. 

Fiecare bolid are particularitățile sale și o cunoaștere în detaliu a acestora, face diferența dintre un proprietar responsabil și un posesor de automobil neglijent.

Efectuarea reviziilor la termenele specificate de producător

Oricât de banală ar putea părea la prima vedere, revizia la intervale regulate este esențială atât pentru funcționarea ireproșabilă, cât și pentru detectarea timpurie a oricăror neregularități în utilizare. 

Amânarea reviziei, efectuarea acesteia de către oameni necalificați sau utilizarea de consumabile care nu îndeplinesc standardele producătorului, pot provoca daune grave. Uneori, remedierea lor poate depăși chiar valoarea pe care automobilul o are la un moment dat.

Revizia înseamnă schimbarea uleiului de motor și a filtrelor de aer, combustibil, ulei și habitaclu, precum și schimbarea celorlalte fluide – lichid de frână, ulei de servodirecție, uleiul din cutia de viteze – la intervalele specificate de producător, utilizând produse care îndeplinesc standardele. 

Deși poate părea scump, un ulei de motor de calitate folosește tehnologii care protejează componentele motorului, iar schimbarea regulată a acestuia înseamnă păstrarea proprietăților care previn uzura prematură.

Cu ocazia efectuării reviziilor, mecanicul auto calificat efectuează și o verificare atentă a stării componentelor și sistemelor de propulsie, evacuare, direcție, frânare sau lumini, aceasta având rolul de a evidenția operațiunile de service necesare unei funcționări optime a autoturismului.

Efectuarea constatării și remedierea defectelor constatate

Orice zgomot a cărui sursă sau explicație nu o putem găsi, orice comportament anormal al automobilului, oricât de neînsemnat ar putea părea, trebuie să constituie un semnal de alarmă și motiv pentru o vizită în regim de urgență la un service autorizat. 

Identificarea și remedierea rapidă a oricărui defect este de natură să-ți protejeze celelalte sisteme și componente ale automobilului, și să-ți asigure o exploatare în siguranță a acestuia.

În concluzie, este mai mult decât necesar să ai grijă de mașina pe care o conduci, astfel încât experiența la volan să rămână o activitate la fel de plăcută și de sigură ca în momentul achiziționării mașinii.

 

          

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  60 min
  13:00 Casatoriti pe nevazute - Australia
  90 min
  14:30 Banii sau dragostea?
  75 min
  15:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  45 min
  02:30 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:15 Mancare pe care
  60 min
  04:15 Acasa la romani
  75 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies