Katy Perry și Lionel Richie, printre artiștii care vor cânta la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Katy Perry și Lionel Richie, printre artiștii care vor cânta la încoronarea Regelui Charles al III-lea
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 17 Aprilie 2023

BBC a anunțat, în sfârșit, numele celebrităților care vor cânta la Castelul Windsor a doua zi după Încoronare.

Katy Perry, Lionel Richie și Andrea Bocelli sunt în capul listei artiștilor care au acceptat să cânte la Castelul Windsor pe 7 mai, a doua zi după Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla, în ciuda refuzului mai multor vedete britanice și americane.

De pe listă mai fac parte grupul pop britanic Take That, precum și Sir Bryn Terfel, Freya Ridings și Alexis Ffrench. „Concertul va celebra un nou capitol din istoria națiunii, cu teme de dragoste, respect și optimism, sărbătorind cele patru națiuni, comunitățile lor și Commonwealth-ul“, a precizat BBC.

Katy Perry și Lionel Ritchie au fost de acord să facă un spectacol pentru monarh. Jurații de la „American Idol“ îl cunosc pe Majestatea Sa Regele de ani de zile și au fost ambasadori pentru organizațiile sale de caritate. Cântăreața este ambasador al British Asian Trust din 2020, organizația co-fondată de Charles al III-lea pentru a combate sărăcia din Asia de Sud. „Sunt încântată să cânt la Concertul Încoronării și să ajut să pun mai multă lumină asupra Fondului de protecție a copiilor al British Asian Trust, a cărui activitate include inițiative de strângere de fonduri pe teren, menite să găsească soluții pentru traficul de copii“, a declarat Perry într-o declarație.

Între timp, Lionel Richie a fost numit primul ambasador global și primul președinte al grupului de ambasadori globali al Prince's Trust în 2019, care vine în sprijinul tinerilor defavorizați. „Invitația de-a împărți scena cu ceilalți artiști la Concertul Încoronării este un eveniment unic în viață și va fi o onoare și o sărbătoare“, a spus și Lionel Richie. 

Totuși, în timp ce lor li se va alătura și marele tenor italian Andrea Bocelli, mulți alți muzicieni nu au fost interesați să facă parte din spectacol.

Adele, Elton John, Robbie Williams și Spice Girls s-au numărat printre artiștii care au refuzat invitațiile, după cum a relatat luna trecută prestigioasa publicație „Rolling Stone“. Potrivit Page Six, unii PR au reflectat că artiștii se tem să fie asociați cu monarhia marcată de scandaluri. „Familia Regală s-a confruntat cu o serie de dezastre de PR în ultima vreme, iar oricine ar cânta la spectacol ar trebui să se gândească dacă nu cumva ar exista o reacție de respingere a apariției în rândul fanilor săi", a declarat Simon Jones, manager pentru Little Mix, Niall Horan și Louis Tomlinson.

FOTO: Facebook

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Eu, tu si cabana din munti
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Montecristo
    75 min
    22:45 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    00:45 Regina
    105 min
    02:30 Intrebarea Mesei Rotunde
    45 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Spre Anglia, cu dragoste
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies