Cum transformi dormitorul în iconul casei tale? 5 sfaturi care te vor transforma într-un adevărat designer de interior 

Cum transformi dormitorul în iconul casei tale? 5 sfaturi care te vor transforma într-un adevărat designer de interior
Citeste mai mult despre: dormitor, designe interior
Autor: Cristiana Trifu Data publicarii: 29 Iulie 2022

Dormitorul este un loc foarte important în fiecare casă. E spațiul în care ne odihnim, ne relaxăm, ne încărcăm cu energie pentru o nouă zi. Iar atunci când vrem să-l amenajăm este recomandat să ținem cont de dimensiuni, să folosim inteligent texturile, să le combinăm cu mobilier ales cu atenție, pentru a transforma camera în care dormim într-un spațiu primitor și relaxant. 

Astăzi vă prezentăm 5 idei care să vă transforme total dormitorul, iar cu ajutorul unui expert vom afla care sunt cele mai în tendințe ”accesorii” care pot face din această încăpere locul cel mai cool din casă. 

Lasă aerul şi lumina naturală să inunde camera

Dormitorul ar trebui să fie un loc de relaxare după o ziplină, așa că trebuie să luăm în considerare importanța luminii. Cu cât va fi camera mai luminoasă şi mai aerisită, cu atât mai bine ne vom simți mai bine. Iar seara sunt recomandate draperiile, pentru un somn odihnitor.  

Alege o paletă cromatică relaxantă

Roşu intens, albastru, fuchsia sau violet nu sunt recomandate pentru decorarea camerei în care vom dormi. Specialiștii recomandă folosirea unor culori cât mai deschise şi pastelate, care nu perturbă și nu excită creierul. Tablourile mari, cu imagini complexe şi foarte puternic colorate nu sunt nici ele recomandate pentru dormitor.

Plantele potrivite în dormitor

Este recomandat să avem în casă plante decorative, deoarece ele vor oxigena și filtra aerul din spațiul de locuit. Însă nu toate plantele sunt potrivite pentru camera în care vrem să dormim. Așadar, putem alege cu încredere orice specie de orhidee care, pe lângă frumusețe, oferă și un mediu sănătos desfășurării formelor de relaxare, datorită capacității de a oferi oxigen pe tot parcursul nopții.

Cactușii sau Aloe vera fac parte și ele din categoria plantelor care oferă oxigen atât ziua, cât și pe timpul nopții. Sunt ușor de îngrijit, dacă le puneți la fereastrăși le udați.

Profile decorative

Dacă vrei să-ți decorezi dormitorul luxury, cele mai noi tendințe în materie de design interior plasează profilele decorative ca item-ul nr. 1 în topul preferințelor cumpărătorilor. Practic, profilele decorative marchează un perete, pot da un aer de eleganță, similar locuințelor istorice. ”Românii își doresc din ce în ce mai mult să transforme locuința repede, iar cu ajutorul profilelor decorative, profilelor arhitecturale, rozetelor sau accesoriilor florale, pot face asta la costuri foarte mici. Aceste accesorii decorative, care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței, au devenit un adevărat trend în ultimii ani pentru că transpun ideea de lux accesibil”, spune Dan Panciu CEO Fabrica de Profile.

Fără televizor, laptop sau tabletă

Seara, este recomandat să elimini toate aceste gadgeturi care nu fac altceva decât să te țină treaz mai mult timp. Astfel, pentru un somn odihnitor, poți citi câteva pagini dintr-o carte, în locul ecranelor de orice fel.

Sursa foto: Fabrica de Profile

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Povestea de pe insula
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Sa invingi destinul
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Sa invingi destinul
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Povestea de pe insula
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  00:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  75 min
  01:15 Povestea de pe insula
  60 min
  02:15 Trei surori
  45 min
  03:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  90 min
  04:30 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies