Cine te ajută să rezolvi problemele care apar în cuplu?

Cine te ajută să rezolvi problemele care apar în cuplu?
Citeste mai mult despre: relatii, tips
Data publicarii: 02 Februarie 2009

Orice fel de probleme ar întâmpina relaţia ta, există întotdeauna o modalitatea de a le rezolva. Tot ce trebuie să faci este să găseşti cea mai bună variantă şi să ştii de la cine să aştepţi ajutor, dacă este cazul.

Principalele opţiuni sunt cele clasice: rezolvi problema singur(ă), cauţi ajutor la prieteni, rude sau pe forumuri, ori apelezi la sfatul unui specialist. Genul de problemă cu care te confrunţi va determina şi tipul de ajutor de care ai nevoie.

Îţi rezolvi singur(ă) problemele?
Uneori nu e nevoie decât să găseşti timp şi energie pentru a te gândi la modul cel mai potrivit de rezolvare. Dacă partenerul te-a supărat cu ceva sau a avut un compartament care te-a jignit, e greu să gândeşti obiectiv şi să nu uiţi că, deşi greşeşte, este totuşi persoana pe care o iubeşti şi face greşeli pe care e posibil să le faci şi tu fără să vrei. Încearcă să-i înţelegi punctul de vedere şi să vezi ce anume îl determină să aibă anumite reacţii.

Dacă laşi puţin timp să treacă şi nu reacţionezi la nervi, urmându-ţi primul impuls, vei vedea că poţi să găseşti soluţia potrivită. Nu uita că vorba-dulce mult aduce, în timp ce furia şi orgoliul nu fac decât să te îndepărteze de cei dragi şi să regreţi ulterior. Sigur că, pentru a avea idei şi pentru a înţelege mai bine problema cu care te confrunţi, te pot ajuta şi cărţile de profil.

Ceri sfatul celor din jur?
E bine să poţi discuta despre ceea ce te frământă cu cineva apropiat, dar, când vine vorba de identificarea soluţiei potrivite, e mai bine să acţionezi după cum crezi tu, nu după indicaţiile altora. În plus, fiecare dintre prietenii tăi va avea alt punct de vedere, cum vei ştii care ei are dreptate? Dacă ai parte de mai multe păreri diferite, întreaga situaţie va părea şi mai confuză. În plus, pentru un prieten este greu să fie imparţial, pentru că te cunoaşte de mult timp şi nu va avea neapărat disponibilitatea de a încerca să afle şi punctul de vedere al „celeilalte părţi implicate”.

Dacă asculţi părerea unui prieten şi aceasta se dovedeşte a fi greşită, asta vă va afecta relaţia de prietenie pe viitor. Unii prieteni cred că te protejează dacă nu îţi spun adevărul şi vor prefera să te mintă decât să te rănească. Acest lucru îţi poate pune relaţia în pericol. Prin urmare, cel mai bine este să apelezi la ajutorul prietenilor pentru un umăr pe care să plângi şi pentru compasiune, dar să cauţi soluţia în sufletul tău. Totuşi, cel mai sigur ar fi să discuţi cu un specialist în relaţii.

Apelezi la ajutorul unui specialist?
Dacă nu reuşeşti să găseşti o rezolvare, oricât te-ai strădui, iar prietenii nu-ţi sunt nici ei de mare folos, atunci ideal este să îţi permiţi să apelezi la sfaturi profesioniste. N-ar fi rău să mergi la o persoană de încredere, pe care să ţi-o recomande cineva în prealabil. Dacă problema este gravă, e posibil să fie nevoie de consiliere în cuplu. Nu e nici o ruşine să faci terapie în cuplu şi nici să apelezi la ajutor specializat.

Multe cupluri ajung să se destrame tocmai pentru că refuză să facă asta, din diverse prejudecăţi care nu-şi au rostul. Faptul că faci asta înseamnă că ţii la persoana de lângă tine şi că vrei să rămâneţi împreună, nu că nu eşti în stare să faci faţă unei relaţii. Dacă renunţi la orgoliu şi prejudecăţi prosteşti, vei vedea că asta e cea mai bună soluţie. Poate părea un lux, pentru că este uneori destul de costisitor, dar nu este o nebunie să faci tot ceea ce poţi pentru salvarea relaţiei.

 

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Povestea de pe insula
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Sa invingi destinul
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Sa invingi destinul
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Povestea de pe insula
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  00:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  75 min
  01:15 Povestea de pe insula
  60 min
  02:15 Trei surori
  45 min
  03:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  90 min
  04:30 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies