Cine sunt Anitta și Bad Bunny, artiștii latino care au luat cu asalt MTV Video Music Awards

Cine sunt Anitta și Bad Bunny, artiștii latino care au luat cu asalt MTV Video Music Awards
Citeste mai mult despre: MTV Video Music Awards, Anitta, Bad Bunny
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 30 August 2022

Brazilianca Anitta și portoricanul Bad Bunny au reușit să ia premii importante la evenimentul muzical al anului, organizat la New York.

Brazilianca Anitta și portoricanul Bad Bunny au reușit să ia premii importante la evenimentul muzical al anului, organizat la New York.

După două ediţii din 2020 şi 2021 perturbate de pandemie, la New York a avut loc unul dintre cele mai așteptate momente ale industriei muzicale americane: decernarea premiilor Video Music Awards.

În cadrul unei ediții dominate de Taylor Swift (premianta galei), Harry Styles (cel mai bun album, cel mai bun pop), Nicky Minaj (cel mai bun hip-hop), Billie Eilish (piesa anului) și Red Hot Chili Peppers (best rock și Global Icon Awards pentru întreaga carieră), artista braziliană Anitta a câștigat trofeul pentru cel mai bun videoclip latino, pentru piesa „Envolver“, iar rapperul portorican Bad Bunny este Artistul Anului.

Anitta, originară din Rio de Janeiro, a devenit primul artist din Brazilia care a ajuns pe primul loc în clasamentul zilnic global Spotify cu melodia „Envolver“. Practic, piesa ei a urcat, într-o singură săptămână, de pe locul 82 pe locul 19 în lista săptămânală Global 200 întocmită de revista „Billboard“, fiind cea mai spectaculoasă urcare din clasament.

Pe numele ei real Larissa Machado, Anitta a început să cânte în copilărie în biserici. La 17 ani, a fost descoperită de un producător printr-un videoclip de pe YouTube. Faima a venit acum cinci ani, cu primele hituri precum „Meiga e abusada“ și „Show das poderosas“, videoclipul piesei „Bang” (2015) fiind vizionat de 343 de milioane de ori pe YouTube și aducându-i succesul global. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anitta ???? (@anitta)

Prin schimbările sale frecvente de aspect, Anitta îi fascinează milioane de fani, fiind considerată a 10-a cea mai urmărită artistă pe rețelele de socializare de către același „Billboard“, în timp ce „Vogue“ a numit-o una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume. Anul trecut, a cântat în „Tonight Show”, programul de divertisment emblematic prezentat de Jimmy Fallon pe canalul american NBC. De atunci, a cântat cu vedete precum DJ suedez Alesso, grupul american Major Lazer, compozitorul american Poo Bear și rapperul australian Iggy Azalea. Dar visul său este să cânte cu rapperul canadian Drake.

Benito Antonio Martŕnez Ocasio, alias Bad Bunny, în vârstă de 28 de ani, a fost anul trecut cel mai ascultat artist de pe Spotify. Cântăreț și compositor, el este urmărit pe reţelele de socializare de peste 33 de milioane de urmăritori şi a colaborat cu artiști de renume, precum J Balvin, Farruko și Daddy Yankee. Nu-i rău pentru un tânăr care obișnuia să lucreze într-un supermarket, unde le punea clienților produsele în sacoșe! Muzica a fost o adevărată evadare în studenție, dar succesul l-a gustat abia în 2016, când a lansat primul său single, „Soy Peor“, care a rupt topurile muzicale. A început să colaboreze cu Cardi B și Drake la single-urile „I Like It“ și „Mia“, după care şi-a lansat propriul album în 2018 şi a primit un Grammy latin pentru cel mai bun album de muzică urbană. 

Numele de scenă „Bad Bunny“ a luat naştere într-un moment în care rapperul a fost nevoit să poarte un costum de iepuraș la școală și a fost fotografiat cu o expresie furioasă. În anul 2020 a cântat la spectacolul de pauză al Super Bowl LIV ca invitat, alături de Shakira și Jennifer Lopez

Chiar dacă se afla la New York, Bad Bunny nu a putut urca pe scena Prudential Center din Newark, fiindcă trebuia să susțină o serie de concerte în faţa a 100.000 de fani la Yankee Stadium din Bronx. Totuşi, costumat în roz şi având ochelari de soare albi, el a vorbit la gală în spaniolă prin intermediul unui videoclip pentru a „mulţumi New York-ului“ şi a cântat succesul său „Titi Me Pregunto“. „Am crezut întotdeauna că aş putea fi unul dintre cele mai mari staruri ale planetei fără să schimb cultura, nici limba (...). Sunt Benito Antonio Martinez de Porto Rico pentru toată lumea!“, a spus rapperul.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies