Ana Baniciu și tatăl său, legendarul artist Mircea Baniciu, într-un clip emoționant despre copilărie

Ana Baniciu și tatăl său, legendarul artist Mircea Baniciu, într-un clip emoționant despre copilărie
Citeste mai mult despre: Ana Baniciu, 1 iunie, Copilul, LaLa Band, Mircea Baniciu
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 01 Iunie 2023

Cei doi artiști, tată și fiică, și-au pus povestea personală pe note.

Poate una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste pentru copilărie a fost realizată de cântăreața Ana Baniciu în duet tatăl său, legendarul artist de muzică folk Mircea Baniciu. Piesa lor a fost lansată în ajun de 1 iunie, ca un omagiu adus copilului care dăinuie în fiecare, chiar dacă anii de început au trecut demult.

Emoționant este și videoclipul, care conține imagini inedited din arhiva personală a celor doi, lăsând publicul să pătrundă un pic în amintirile lor de familie.

„Cu patul făcut/ Cu stele la geam/ Ce îmi amintesc de tot ce iubeam/ Până și ursul de pluș eu l-am păstrat/ Dar tot a plecat/ Copilul din mine“ sunt o parte dintre versurile emoționante prin care cei doi artiști își revăd copilăria și lasă nostalgia vremurilor de demult să le inunde sufletul.

„Piesa asta nu e doar o piesă, este un dialog frumos între noi și o realitate! După mai bine de 20 de ani în care am fost întrebată cu fiecare ocazie «pe când o piesă cu tatăl tău?», am scris și această melodie alături de Andrei Tostogan! Îmi doresc din suflet să ajungă la cât mai mulți copii și părinți și să se bucure de cântecul acesta! E sinceritate pură!“, spune Ana Baniciu, fostă membră a trupei Lala Band.

„E prima piesă pe care o cânt împreună cu Ana, și pentru asta sunt foarte fericit! Pentru că toată lumea o aștepta foarte mult, am cântat împreună cu Ana în spectacole, dar e prima piesă pe care o cântăm împreună! E o piesă emoționantă și ajunge la sufletul fiecăruia dintre noi“, mărturisește Mircea Baniciu.

În 2022, Ana Baniciu a revenit în industria muzicală alături de Cat Music și a marcat astfel o nouă etapă în cariera sa, odată cu lansarea single-ului „Narcotic” ce dezvăluie o altă latură a artistei, mai matură, mai puternică și mai implicată ca niciodată. La scurt timp după, a urmat colaborarea cu DJ Project pentru piese de succes precum „Iubirea Mea”, „Nu vreau să plâng” și „Inima și suflet”.

Renumitul artist de muzică folk și rock, Mircea Baniciu, membru fondator al trupei Pasărea Colibri și vocea din perioada de aur a trupei Phoenix, are o carieră impresionantă, iar de-a lungul timpului a cucerit publicul cu evergreen-uri precum „Vara la țară”, „Ceasornicarul”, dar și „Pisica neagră”, „Andrii Popa”, „Dacă ai ghici” și „Tristeți provinciale”, făcându-se remarcat atât în țară, cât și în străinătate.

FOTO: pagina personală

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies