EXCLUSIV - Ioana Maria Moldovan iti dezvaluie trei retete usor de preparat, cu care poti sa dai gata orice musafir

EXCLUSIV - Ioana Maria Moldovan iti dezvaluie trei retete usor de preparat, cu care poti sa dai gata orice musafir
Citeste mai mult despre: Ioana Maria Moldovan, mancare, retete
Data publicarii: 14 Aprilie 2012

Vedeta postului ACASA, este o tradionalista convinsa, a fost crescuta in acest spirit si ne-a impartasit ca nu simte sarbatorile asa cum trebuie daca nu ajunge acasa, la Targul Mures. Asadar Pastele acesta il petrece cu familia sa si nu se fereste  nici sa intre in bucatarie…”dar nu pe cont propriu” dupa cum insasi  Ioana spune. Va fi insa un ajutor de nadejde pentru mama si bunica sa  care vor  bifa toate bunatatile traditionale ardelenesti pe lista lor de preparate.

n plus, se pare ca Ioana este o norocoasa avand in vedere ca este mereu castigatoare in concursul de ciocnit oua si spera sa nu ramana mai prejos nici anul acesta. Aceasta a a adaugat ca va astepta cu drag udatorii, asa cum este traditia in Ardeal.

Am rugat-o sa ne impartaseasca si noua cateva retete culinare deosebite si am primit trei delicioase: un fel de mancare si doua deserturi pe care le puteti observa in detaliu mai jos.

SUPA DE PUI DE CASA CU GALUSTE


Ingrediente supa:

carne de pasare
o ceapa
patru morcovi
o telina
patrunjel,
radacina
sare, piper
Ingrediente galuste:
doua oua
o lingura de ulei
5-6 linguri de gris
sare

Preparare:

Intr-o oala punem la fiert, la foc mic, carnea de gaina si legumele taiate, adaugam sare si cateva boabe de piper.

Dupa ce au fiert, se strecoara supa si pregatim galustele.

Pentru acestea, batem ouale cu sare si ulei si punem grisul. Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare, dar nici sa nu curga, astfel incat sa se poata lua cu lingura. Galustele trebuie puse imediat in supa fierbinte, pentu a nu se intari.

Apoi se da focul la minim, se introduce lingura in supa fierbinte, dupa care se ia coca cu lingura si se scufunda in supa. Mai intai e bine sa incercati cu o singura galusca, sa nu se sfarme, iar daca se intampla asta mai adaugati gris. Galustele sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul si se pune patrunjelul

PASCA FARA ALUAT

Ingrediente:

500 gr branza de vaci
3 linguri faina
un plic de praf copt
150 grame smantana
4 oua
7 linguri de zahar
coaja de lamaie, zahar vanilat (cam 5 pliculete); 150 g stafide

Preparare:

Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Bateti bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma.

Separat bateti galbenusurile pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati treptat zaharul tos si cel vanilat, amestecand bine.

Amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat amestecul de ingrediente uscate peste crema de galbenus, amestecand cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase.

Mixati la viteza mare branza pana cand capata o textura cremoasa, apoi adaugati treptat din compozitia de ou preparata anterior. Amestecati bine pana amestecul se uniformizeaza si crema de galbenus este perfect integrata in pasca.

Adaugati coaja de lamaie rasa, smantana si esenta de vanilie (dupa gust). Gustati compozitia, iar in cazul in care doriti sa fie mai dulce ii puteti adauga mai mult zahar. Continuati cu adaugarea stafidelor inmuiate si scurse anterior.

 Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt integrate in compozitie. La final inglobati cu ajutorul unei linguri spuma de albus, amestecand cu grija de sus in jos pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a albusului, ce are rolul de a da volum prajiturii;

Ungeti o tava cu unt, apoi tapetati-o cu hartie de copt si turnati compozitia, dupa care se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz. Totusi inainte de a opri cuptorul, faceti testul cu scobitoarea.
 
 
GOMBOTURI CU PRUNE (GALUSTE CU PRUNE)

Ingrediente: 

1 kg de cartofi
2 oua
350g faina alba
un praf de sare; zahar; scortisoara
500 g de pesmet
150 g unt
50-75ml ulei de floarea soarelui.

Preparare:

Se pregatesc prunele (daca nu e timpul lor, puteti folosi si prune din compot): se curata de samburi, cu grija, sa nu le rupem si se presara cu zahar amestecat cu scortisoara, dupa gustul fiecaruia.

Intr-o tigaie incapatoare se incinge uleiul cu o lingura de unt si se prajeste pesmetul, atentie sa nu-l prajiti tare, si se adauga zahar dupa gust.

Cartofii, se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, praful de sare, putin zahar, 2-3 linguri de ulei si ouale, iar apoi se  amesteca. Se obtine un aluat care se intinde pe masa si se taie in forma de patrat in care asezam cate o pruna. Astfel se formeaza gomboturile si se pun in oala cu apa clocotind.

Se lasa la fiert pana se ridica la suprafata, apoi se scot in tigaia cu pesmet prajit.

Se servesc caldute si presarate cu zahar (si eventual putina scortisoara).

Pofta buna!


Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    135 min
    04:15 Doctorul casei
    60 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies