(P) Cum conectăm un smartphone la televizor în lipsa unui SMART TV?

(P) Cum conectăm un smartphone la televizor în lipsa unui SMART TV?
Citeste mai mult despre: smart tv, telefon, televizor
Data publicarii: 14 Februarie 2020

Dacă încă nu ai făcut pasul cel mare către cumpărarea unui SMART TV, poți folosi și un televizor obișnuit pentru a da PLAY serialelor tale preferate ce rulează pe telefonul mobil. Chiar dacă o tabletă, un laptop sau chiar smartphone-ul din dotare îți permit să vezi ultimul episod apărut online cu o seară înainte, aceste device-uri nu îți garantează aceeași experiență de vizionare. 

Fie că trebuie să ții device-ul telefonul mobil în mâna, fie că trebuie să stai suficient de aproape de laptop pentru a citi subtitrarea, vei realiza rapid că ai nevoie de un televizor pe măsură așteptărilor tale. Iar până când îți vei cumpără un SMART TV exact așa cum ți-ai dorit mereu, da-i o șansă televizorului pe care îl ai acum în casă. Iată, așadar, cum poți realiza o conexiune între acesta și telefonul tău mobil: 

Clasicul cablu 

Despre relația laptop-televizor nu este nevoie să mai amintim. Un cablu ales corect transformă rapid orice monitor într-un veritabil ecran de prezentare. Însă poți face același lucru și în cazul unui telefon mobil: nu ai nevoie decât de un televizor cu mufă HDMI și un cablu USB-C-HDMI pentru telefonul tău mobil. 

Din momentul în care toate acestea se află în livingul tău, distracția poate începe, pentru că o simplă conexiune între cele două terminale îți va permite să vezi pe televizor tot ce poți vedea și pe telefon. 

Gadget de streaming 

Problema cu prima opțiune de conexiune se ridică în jurul cablurilor. Dacă nu vrei să vezi prea multă cablaraie în confortul propriului tău living, s-ar putea că această opțiune să ți se pară mult mai bună: consola de streaming. Ales corect, un astfel de device îți leagă (cu doar câteva setări de baza) telefonul mobil de televizor. 

Cele mai cunoscute astfel de console sunt Roku Streaming Stick, Miracast ChromeCast și AirPlay. Ultima este dedicată celor care au device-uri mobile de la Apple. Cu primele două se vor înțelege de minune cei care au device-uri mobile pe Android. (că tot veni vorba de telefoane cu Android, vezi ofertele de la F64.ro). 

Setările se fac ușor, însă pentru asta, avem încredere că te vei descurcă singur. Netul este plin de tutoriale simplu de parcurs, așadar, realizarea acestei conexiuni va fi floare la ureche. 

Consola TV 

Serialele preferate se găsesc pe Netflix, însă display-ul telefonului pare prea mic pentru toată acțiunea derulată sub ochii tăi? Atunci, mai există o soluție. Dacă ești iubitor al jocurilor video și dacă ai deja o consola la îndemână - Nintendo Wii, Xbox One, Playstation 4 - treaba este că și rezolvată, în cazul în care tot ce vrei să faci este să conectezi telefonul la televizor, pentru a te uită la seriale pe Netflix. Iar cum România se află în topul țărilor din Europa la capitolul “Viteză Internetului”, nu credem că vei întâmpina probleme în această privința. 

Simplu, nu? Tot ce trebuie să faci este să alegi cea mai convenabilă modalitate pentru ține de a lega telefonul de un televizor, chiar dacă cel din urmă nu se bucură de privilegiile unui SMART TV.

Program Acasa TV
 • Joi
 • 06:15 Iubirea are numele tau
  105 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Drumul catre tine
  120 min
  12:00 Iubire si minciuni
  60 min
  13:00 Secretul meu
  120 min
  15:00 Pe aripi de vis
  120 min
  17:00 Drumul catre tine
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Ramai langa mine
  60 min
  00:00 Iubire si minciuni
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  105 min
  02:45 Indragostiti din interes
  30 min
  03:15 Trei surori
  45 min
  04:00 Acasa la romani
  90 min
  05:30 Ramai langa mine
  30 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies