(P) Cei mai buni colanți de sala - cum îi alegi

(P) Cei mai buni colanți de sala - cum îi alegi
Citeste mai mult despre: colanti, colanti de sala
Data publicarii: 02 Octombrie 2019

Sala face parte din viață ta și aloci o parte din timpul tău liber exercițiilor fizice, măcar de două ori pe săptămâna.

Acest program îl au mulți dintre cei care caută să nu ducă o viață sedimentară, în ciuda jobului care îi solicită mai mult de 8 ore pe zi. Mai sunt și oamenii care practică fitness, aerobic sau pur și simplu “trag de fiare” pentru o silueta perfectă. Indiferent din ce categorie faci parte, primul pas după ce ți-ai făcut abonament la sala este să te echipezi corespunzător. Hainele sport par simplu de ales prin definiție, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Tricou, colanți, pantofi sport și alte accesorii necesare unui antrenament la sala necesită o atenție sporită atunci când sunt alese și câteva reguli de baza. Pentru femei, se găsesc colanți de diferite tipuri, pentru fitness, pilates sau aerobic, cu rezistență și flexibilitate sporită. Mai sunt și cei cu talie înalta care maschează imperfecțiunile de la nivelul abdomenului, ori cei largi, speciali pentru yoga.

Ține cont, atunci când mergi la shopping, de câteva sfaturi pentru a alege colanțîi potriviți pentru ține.

Confortul, principalul criteriu

Pentru a putea avea rezultate optime în antrenamentele pe care le faci la sala, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui instructor care să te coordoneze, începe prin a investi într-un echipament sport în care să te simți confortabil. Pune preț pe calitatea țesăturii și alege colanțîi potriviți atât că mărime, cât și că textura. Poți achiziționa mai multe perechi, pe care să-i adaptezi în funcție de activitatea sportive pe care intenționezi să o faci. Poate într-o zi alergi pe bandă, iar dată viitoare vei vrea să mergi la o ora de aerobic.

Sintetic versus bumbac

Materialele naturale, precum bumbacul sunt mereu de preferat în detrimentul celor sintetice. Dar nu și atunci când vine vorba de mers la sala. Țesăturile supraelastice sunt cele din care se confecționează colanțîi special concepuți pentru sala. Explicația este simplă! Efortul va face corpul să transpire, iar bumbacul va absorbi apă. În aceste condițîi, corpul tău va resimți constant umezeală. De cealaltă parte, țesătură sintetică se usucă rapid și nu reține transpirăția. Alege întotdeauna colanți speciali pentru sala, nu pantaloni strâmți, din bumbac!

Alege mărimea potrivită

Un alt criteriu important pe care este important să-l ai în vedere atunci când îți cumperi colanțîi pentru sala este mărimea. O pereche prea strâmta nu-ți va oferi nici confort și nici nu-ți va permite să faci mișcări ample și corecte și să fii flexibilă întru totul, atât cât îți permite corpul. De cealaltă parte, dacă sunt prea mari, vei simți cum îți alunecă pur și simplu de pe picioare, senzație deloc plăcută atunci când te concentrezi asupra unui exercițiu. Sigur nu vei dori să te opreșți la fiecare cinci minute pentru a trage de pantaloni.

Colanți cu talie înalta pentru a masca imperfecțiunile

Dacă silueta ta nu este tocmai una perfectă și faci eforturi pentru a o dobândi, nu lasă complexele să te îndepărteze de sala de sport. Poți foarte ușor să ascunzi imperfecțiunile purtând colanți cu talie înalta. Grijă că este posibil să se vadă colaceii de pe burtă nu va mai există și te vei putea desfășura în voie, indiferent de tipul de antrenament pe care îl vei practică. Astfel de colanți sunt preferați de femeile cu probleme în zona abdomenului în special atunci când mers la aerobic sau la pilates.

Ai grijă să aibă fante de aerisire

Calitatea colantilor tăi pentru sala se vede și în acele zone care au așa numitele fante de aerisire. Ce sunt acestea, de fapt, și la ce folosesc? Reprezintă zone cu perforațîi foarte mici, care asigura ventilația și permit pielii să respire. Atunci când vei transpiră, pielea ta nu va reține umiditatea, ci această va fi eliminată prin fantele de aerisire.

Investește în echipament special pentru sala și nu miza pe improvizațîi. E adevărat că poți face mișcare indiferent ce porți, însă pentru eficientă și pentru confortul corpului tău în sala de sport, ține cont de aceste mici reguli și achiziționează-ți colanțîi potriviți nevoilor tale.

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Jocul cu focul
  105 min
  07:45 Dulce razbunare
  60 min
  08:45 Calea spre iertare
  75 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Numai langa tine
  60 min
  13:00 Ajutor, ma indragostesc!
  60 min
  14:00 Frumoasa si bestiile
  60 min
  15:00 Casatoriti pe nevazute
  60 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dulce razbunare
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Numai langa tine
  75 min
  01:15 Iubirea are numele tau
  45 min
  02:00 Calea spre iertare
  60 min
  03:00 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:45 Mancare pe care
  45 min
  04:30 Ajutor, ma indragostesc!
  45 min
  05:15 Frumoasa si bestiile
  45 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies