Ruxandra Ion - despre "Iubire si onoare"

Ruxandra Ion - despre Iubire si onoare
Citeste mai mult despre: Ruxandra Ion, crima de onoare, Iubire si onoare
Data publicarii: 13 Iulie 2010

Ruxandra Ion, Vice President MediaProPictures si CME Channel&Content strategist vorbeste despre creatia celei mai noi productii marca MediaPro Pictures pentru ACASA, telenovela romaneasca "Iubire si onoare", precum si despre conceptul de crima de onoare!

Cat a fost drumul de la un articol de ziar la crearea acestei productii de televiziune?

De la articolul de ziar a inceput totul! Apoi carti, filme, iesiri in Bucuresti, mii de cercetari pe internet, discutii cu Amnesty International... A urmat creatia. In multe zile, pentru ca noi suntem oameni. Sorina Ungureanu si Simona Macovei ( scenariste),  Iura Luncasu regizorul,  Bianca Popescu (producator creativ) si cu mine, am inceput sa ne intalnim si sa "batem campii". Asa s-au nascut Ilinca, Amir, familia emirului Husein El Jihr, "gasca de Dorobanti", etc. Toate personajele  din serial sunt pura fictiune. Si emiratul unde se petrece o parte din actiune este fictiv, Beled El Noor (taramul luminii). Cele mai multe intamplari insa, sunt inspirate din realitate. Este posibil ca in timpul vizionarii sa  vi se para ca anumite povesti legate de personajele noastre sunt "trase de par". Va asigur ca sunt inspirate din realitatea anului 2010. A urmat transformarea povestilor noastre intr-un scenariu modern, elaborat, inspirat,semnat de Sorina Ungureanu si Simona Macovei.

Crima de onoare este un concept cu care societatea romaneasca nu este familiarizata. Cum credeti ca va schimba perceptia publicului vizavi de acest fenomen o productie de televiziune?

Crima de onoare este un concept cu care multe societati europene sunt familiarizate. Suedia este pe locul 2 in lume in tristul clasament realizat de Amnesty International. Crima de onoare este un fapt terifiant, ramasita a societatii medievale, care se petrece acum in multe tari din lume. In medie 5.000 de femei sunt ucise in fiecare an, de parinti, frati si rude apropiate. Imaginati-va cate femei ar mai trai daca ar fi omorate pentru ca au facut sex inainte de casatorie, pentru ca si-au inselat sotul, pentru ca au iesit pe strada neinsotite de un barbat, pentru ca s-au lasat consultate de un medic(barbat), pentru ca s-au uitat la un film care contine o secventa de dragoste/sex etc.

Ce credeti se va schimba perceptia publicului?

Stiati ca in Mexic, societate catolica, nu islamica, exista o zona unde sotului i se permite prin lege sa isi ucida sotia adultera? Stiati ca in India, in anumite zone, mireasa care nu este fecioara este omorata cu pietre? Cred cu convingere, ca publicul nostru va fi socat dar si fascinat de lumea in care urmeaza sa ii invitam in aceasta toamna.


Program Acasa TV
 • Vineri
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Cununa de lacrimi - povestea continua
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  00:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  03:00 Indragostiti din interes
  60 min
  04:00 Trei surori
  45 min
  04:45 Ce se intampla, doctore?
  15 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Doctorul de case
  180 min
Modifică setările cookies