(P) Cum alegi pantalonii pentru copii în funcție de vârstă

(P) Cum alegi pantalonii pentru copii în funcție de vârstă
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 30 August 2021

Alegerea hainelor potrivite pentru cei mici este întotdeauna o provocare, deoarece trebuie sa alegi modelele și mărimile potrivite pentru vârsta lor, astfel încât aceștia să se simtă cât mai confortabil. 

Pantalonii se numără printre hainele cele mai dificil de ales, în special la o vârstă fragedă, atunci când micuții cresc foarte repede.

Pentru a te ajuta să alegi cele mai bune perechi de pantaloni pentru copii, am creat un mic ghid de modele potrivite pentru fiecare vârstă. Astfel, micuțul tău va arăta întotdeauna grozav în timp ce se va simți confortabil.

Pantalonii cu botoșei, de la 0 la 6 luni

În primele luni de viață, bebelușii sunt foarte sensibili și au nevoie de o îngrijire specială, precum și de hăinuțe din materiale confortabile și delicate. Pantalonii cu botoșei asigură protecție și confort termic și sunt ideali până la vârsta de 6 luni. Dacă micuțul tău are mai puțin de 3 luni, asigură-te că alegi o pereche fără elastic în talie, deoarece aceasta l-ar putea incomoda sau chiar sufoca pe cel mic.

Pantalonii cu manșetă, de la 6 luni la 3 ani

Odată ce micuții încep să crească, aceștia au nevoie de tot confortul pentru a putea să exploreze, iar pantalonii cu manșetă sunt perfecți pentru asta. Alege modele din materiale de calitate, precum bumbacul natural, dar și mărimea potrivită. Acești pantaloni îi vor asigura libertatea mișcărilor și îi vor permite să descopere mediul înconjurător.

Colanții, după vârsta de 1 an

Odată ce micuțul a împlinit un an, acesta se va putea mișca în voie și în colanți. Principalul avantaj al acestui tip de pantaloni este, desigur, confortul. Cu o croială lejeră, realizată din materiale delicate, aceștia sunt perfecți atât pentru a fi purtați în casă, cât și pentru joaca în aer liber.

În funcție de anotimp, poți alege diferite modele de colanți. Cei de vară sunt confecționați din materiale mai subțiri, care permit pielii să respire, iar cei de iarnă sunt realizați din materiale flaușate sau cu căptușeală. În funcție de temperatură, pot fi purtați și pe sub o altă pereche de pantaloni.

Pantalonii de trening sau modelele scurte, după vârsta de 2 ani

După vârsta de 2 ani, micuțul poate purta orice. Poți deveni creativă și poți alege modele de toate felurile pentru copilul tău. Fie că ești în căutarea unor pantaloni pentru băieți sau pentru fete, ai de ales între nenumărate modele de pantaloni de trening, din denim, pantaloni scurți sau trei sferturi.

La această vârstă, nu trebuie să îți mai faci griji că anumite modele nu sunt confortabile pentru cel mic. În plus, dacă acesta nu se va simți bine cu anumite haine, îți va spune acest lucru. Există șansa și ca anumite modele să nu îi fie pe plac, așa că îl poți ruga pe copil să mergeți împreună la cumpărături și să îl lași pe acesta să-și aleagă hainele preferate.

Cu siguranță îți dorești ca micuțul tău să se simtă cât mai bine în hăinuțele pe care i le alegi, în timp ce arată grozav. Alegând modele potrivite pentru fiecare vârstă, te vei asigura că acestea îi asigură celui mic tot confortul necesar, în timp ce îi permit să se bucure din plin de lumea din jur.

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Secretul meu
  135 min
  15:15 Reteta fericirii
  105 min
  17:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  75 min
  00:15 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  01:15 Iubirea are numele tau
  120 min
  03:15 Indragostiti din interes
  60 min
  04:15 Trei surori
  45 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies