(P) Avantajele covorului de piatră pentru scări și terase

(P) Avantajele covorului de piatră pentru scări și terase
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 02 Aprilie 2021

Piatra naturală este una dintre cele mai bune opțiuni pentru acoperirea suprafețelor, din aceasta rezultând pardoseli calitative și estetice care se păstrează foarte bine în timp. În unele cazuri însă se poate întâmpla ca pardoselile obișnuite din piatră naturală să nu fie o soluție potrivită, iar atunci apare în discuție ideea de covor de piatră. 

Dacă și tu ai nevoie de un sistem de acoperire unic pentru terase și scări, însă nu vrei să apelezi la clasicele plăci de piatră naturală, iată cum te poate ajuta covorul de piatră.

Ce este covorul de piatră?

Un covor de piatră reprezintă o acoperire din piatră naturală, similară spărturii pentru mozaic, însă de dimensiuni mult mai mici și mai discret colorată, care poate fi aplicată peste suprafețe pentru obținerea unui suport traficabil. Covoarele din piatră pot fi realizate din bucăți marmură sau granit, uneori lăsate libere sau prinse cu ajutorul unui strat de răsină epoxidică sau poliuretanică, în funcție de preferințe și de destinația spațiului. Pentru a vedea modele de piatră mărunțită pentru covoare vezi aici opțiunile pe care le poți alege pentru proiectul tău de acoperire.

Avantajele covorului de piatră

În unele cazuri pur și simplu nu poți folosi piatra naturală în stare pură, oricât de mult ți-ai dori. Fie că ai nevoie de un sistem de acoperire mai special, sau de o siguranță în plus în ceea ce privește pardoselile anti-alunecare, covorul de piatră îți vine în ajutor cu următoarele avantaje.

Suprafața traficabilă, rezistentă la uzură

Covorul de piatră rezistă foarte bine la solicitări, indiferent de natura acestora. Deoarece vorbim despre piatră naturală, aproape monolitizată cu ajutorul rășinii, se va crea un strat suport foarte rezistent care îți va permite o exploatare sigură și durabilă.

Suprafață deosebit de estetică

Piatra naturală are o frumusețe aparte însă covorul de piatră iese în evidență prin aspectul unic, calitativ și special, creând un efect jucăuș oricărui tip de suprafață. În funcție de culorile bucăților de piatră poți realiza chiar și modele, însă și suprafețele simple sunt o adevărată încântare vizuală. Poți folosi covoarele din piatră atât pentru locuințe individuale, cât și pentru spații publice, pentru terase sau pentru amenajarea unor anumite zone ale unor spații comerciale. 

Suprafețe sigure, antialunecare

Dacă ai nevoie de un sistem de acoperire pentru trepte și terase, însă nu ai vrea să apelezi la piatra naturală lucioasă, dar nici la cea fiamată, covorul de piatră este o soluție excelentă. Vei vedea că piatra se simte delicat, nu deranjant, iar vara vei putea merge pe suprafața ei simțind un adevărat plus de confort la picioarele tale. Firește, aici este important și gradul de finisare a bucăților de piatră, deoarece ele înainte de utilizare trec prin procese de prelucrare, astfel încât suprafața pietrelor să devină lină. 

Preț mai mic față de sistemele uzuale de acoperire

În funcție de tipul materialului ales, covorul de piatră poate avea prețuri mai reduse decât celelalte materiale de acoperire, astfel încât putem discuta despre o investiție durabilă, cu eficiență maximă. 

Covoarele pot fi plane sau texturate

În funcție de preferințe vei putea alege între covoarele din piatră a căror suprafață este perfect plană și covoarele care vor prezenta anumite texturi, în funcție de tipul pietrei naturale folosite. Vei putea alege în funcție de propriile preferințe, iar la nevoie poți apela la specialiști în amenajări interioare, pentru a fi sigur că ai făcut alegerea corectă. 

Covoarele din piatră naturală sunt o alegere foarte bună pentru terase exterioare și scări, pentru diferite suprafețe de podest unde este necesar un plus de stabilitate sau chiar în zonele grădinii unde vrei o amenajare unică și specială, așa că poți alege în siguranță aceste produse, bucurându-te de achiziția făcută. 

Foto: unsplash.com

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Secretul meu
  135 min
  15:15 Reteta fericirii
  105 min
  17:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  75 min
  00:15 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  01:15 Iubirea are numele tau
  120 min
  03:15 Indragostiti din interes
  60 min
  04:15 Trei surori
  45 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies