(P) 5 metode simple de a ține hoții la distanță de casa ta

(P) 5 metode simple de a ține hoții la distanță de casa ta
Data publicarii: 20 Noiembrie 2020

Furturile și spargerile de locuințe continuă să dețină o pondere importantă din totalul infracțiunilor comise anual în țara noastră. În multe din aceste cazuri, autorii au profitat de neglijența victimelor, iar polițiștii spun că astfel de fapte ar fi putut fi prevenite, dacă păgubiții și-ar fi luat un minimum de măsuri de precauție.

Ca să nu ajungi și tu într-o astfel de situație, îți prezentăm câteva metode care să te ajute să ții intrușii la distanță.

Închide ușile și ferestrele când pleci de acasă

Nu contează că te duci după pâine până la magazinul din colț și ți-ar lua mai mult timp să închizi toate ferestrele decât drumul până acolo și înapoi. Atunci când ieși pe poartă, un hoț poate fi oricând pe fază, iar până te întorci de la magazin, acesta deja ți-a dat o raită prin casă și a plecat cu câteva lucruri de valoare. Indiferent cât de puțin lipsești de acasă, nu lăsa niciodată ușa descuiată și ferestrele deschise, pentru că hoții vor lua asta ca pe o invitație.

Montează un sistem de automatizare la poartă

Atunci când nu au posibilitatea să se furișeze prin spatele casei, hoții se folosesc de principala cale de acces în curte, adică de poartă. Chiar dacă aceasta e încuiată, găsesc ușor o modalitate de a o deschide, așa că e nevoie de un mijloc mai sigur pentru a le zădărnici accesul. Soluția este montarea unui sistem de automatizare la porți, care le face astfel inaccesibile intrușilor. Poți găsi o varietate de variante de automatizări BFT România, ca s-o alegi pe cea potrivită pentru curtea ta.

Nu te lăuda pe Facebook când pleci în concediu

Hoții sunt o prezență constantă și discretă pe rețelele de socializare, iar scopul lor nu este acela de a aduna like-uri la poze cu pisici, ci de a-și identifica potențiale victime. Cum fac asta? Forte simplu: urmăresc postările celor care își dau check-in din destinații exotice sau fac live-uri de la piscină, iar dacă aceștia se întâmplă să locuiască în zona lor de acțiune, trec la atac. Știu că proprietarii sunt plecați, așa că acționează fără reținere, având timp să golească întreaga casa. Așadar, te sfătuim să postezi pe net pozele din vacanță după ce ai revenit acasă, pentru a fi scutit de o astfel de surpriză.

Instalează o cameră de supraveghere

Camerele de supraveghere au devenit unul din cele mai eficiente mijloace de a ține intrușii la distanță. Instalarea unui astfel de sistem nu presupune costuri foarte mari, iar beneficiile pe care le aduce merită toți banii. Poți amplasa una sau mai multe camere, astfel încât acestea să „acopere” o arie cât mai largă, fiind de preferat să fie la vedere. Atunci când își plănuiesc o lovitură, hoții inspectează mai întâi terenul, iar dacă vor observa camerele de supraveghere, vor renunța la ideea de a-ți face o vizită.

Nu lăsa în cute unelte și alte lucruri de care te-ai folosit

Indiferent că ai tuns gazonul, ai reparat un gard sau ai spălat mașina, pune toate lucrurile la locul lor după ce ai terminat treaba cu ele. Nu le lăsa abandonate prin curte, în ideea că le duci în magazie sau în garaj mai târziu, pentru că s-ar putea să nu mai ai ce să duci. Orice unealtă sau dispozitiv lăsat la voia întâmplării devine o tentație pentru un hoț aflat în zonă, așa că este indicat să nu-i oferi o astfel de oportunitate.

Oricât de liniștit este cartierul în care trăiești, un minimum de măsuri de siguranță este necesar, așa că sperăm că vei ține cont de aceste recomandări, ca să  nu ai parte de experiențe neplăcute.

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  08:00 Indragostiti din interes
  60 min
  09:00 Trei surori
  60 min
  10:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  12:00 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  13:00 Secretul meu
  135 min
  15:15 Reteta fericirii
  105 min
  17:00 Cabo, iluzii in Paradis
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  120 min
  21:00 Indragostiti din interes
  60 min
  22:00 Trei surori
  60 min
  23:00 Dragoste in alb si negru
  75 min
  00:15 Mama vitrega-iubirea schimba tot
  60 min
  01:15 Iubirea are numele tau
  120 min
  03:15 Indragostiti din interes
  60 min
  04:15 Trei surori
  45 min
  05:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  06:00 Iubirea are numele tau
  120 min
Modifică setările cookies