Pentru semifredo, se bat cele 3 oua cu zaharul la bain-marie cu mixerul, pana la 5 minute, rezultand o spuma densa . Se ia vasul de pe foc si se mai bate 5 minute, pana se raceste spuma. Intr-un alt vas se bate frisca si apoi se amesteca cu spuma racita de ou si zahar. Capsunile se strivesc , se dau prin sita si se amesteca cu compozitia de ou si frisca . Totul se asaaza intr-un vas tapetat cu folie alimentara, care se lasa in congelator aproximativ 8 ore. Este o inghetata usoara si fina.
Un alt desert usor de pregatit si potrivit pentru serile calde sunt cremele cu capsuni pregatite la rece. In fiecare cupa aleasa pentru servit se asaaza biscuiti amaretti, care se stropesc cu lichior amaretto. Capsunile se zdrobesc si se dau prin sita sau se taie foarte fin. Separat, se bate frisca din smantana, cu 2 linguri de zahar tos, se adauga mascarpone si, la final, capsunile .
Se asaza aceasta crema in cupele cu biscuiti si se orneaza cu capsuni.
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Acea fata 60 min
|
09:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Pamantul, Soarele si tu 60 min
|
17:00 | Imbratisarea ta 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Acea fata 60 min
|
22:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Acea fata 60 min
|
02:00 | Trei surori 150 min
|
04:30 | Acasa la romani 45 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|