Un concurent "Masterchef" a reusit sa o impresioneze pe Anda Calinici, unul dintre cei mai apreciati ciocolatieri din tara dupa ce a adaugat un ingredient nou retetei sale de prajituri

Un concurent Masterchef a reusit sa o impresioneze pe Anda Calinici, unul dintre cei mai apreciati ciocolatieri din tara dupa ce a adaugat un ingredient nou retetei sale de prajituri
Citeste mai mult despre: Anda Calinici, MasterChef, Povestiri adevarate
Data publicarii: 23 Aprilie 2013

Dupa ce a adunat laudele tuturor cu participarea la Campionatul mondial al ciocolatei, Anda deschide larg portile laboratorului sau propriu si va invita sa va desfatati cu minunatiile sale. In plus, povesteste cum a lasat ea functia de manager IT pentru a deveni unul dintre cei mai buni ciocolatieri din tara.

"Dintotdeuna deci am fost copilul ala care ar fi mancat absolut orice . Ma duceam la cofetarie si ma uitam ore intregi in vitrine. In momentul in care mi am dat seama ca pot sa mi le fac singura si asa cum vreau a fost asa o revelatie si am continuat de atunci. Cred ca primele dulciuri le am facut pe la 6-7 ani . Crema de zahar ars si inghetata simpla. O puneam in congelator si ieseam afara sa ne laudam", a povestit Anda.

Pasiunea pentru cofetarie si atentia la cele mai mici detalii o fac pe Anda sa petreaca chiar si 14 ore pe zi in laboratorul de cofetarie. Si-a amenajat propriul paradis, propriul atelier de creatie dulce, la subsolul casei in care locuieste asa ca spatulele, cuptorul, bolurile, ciocolata si restul ingredientelor ii sint la indemina oricind in vine vreo idee. Se intimpla chiar ca Anda sa paseasca in laborator cuprinsa de inspiratie imediat dupa ce se trezeste. In urma cu sapte ani, insa, inainte de a se dedica complet dulciurilor, viata Andei arata cu totul altfel.

"Am terminat psihologie ca si facultate am lucrat o perioada ca si psiholog, vorba vine, in resurse umane. Dupa care am facut trecerea in IT ca si manager al unei echipe de testare de softuri. Dupa care am trecut la bucutarie. Bine, am mers mult timp in paralel parte de soft si parte de prajituri si nu a fost asa usor in sensul ca si jobul respectiv era solicitant si in momentul in care veneam acasa stateam cu fetita mea ce stateam dupa care mergeam in bucatarie dupa ce ea se culca. Si a sa a continuat vreo 4 ani de zile", a povestit ea.

Micul Toma este cel care gusta tot, iar fiica sa, Carina, este cea care vine cu ideile. Tinara domnisoara are deja prajitura care ii poarta numele, dupa ce si-a provocat mama sa-i creeze un desert cu ingredientele propuse de ea. Experimentele fac parte din placerea cofetarului, iar Anda nu se teme de incercari noi. Dupa ce a uimit pe toata lumea din platoul emisiunii Masterchef cu realizarile sale aromate si la fel de bine calculate ca la produsele farmaceutice, Anda s-a grabit sa ajunga in laboratorul propriu sa testeze propunerile concurentilor.

"Cand am fost la "MasterChef" reteta de baza avea tonka si unul din concurenti a venit cu inca un ingredient in plus si, normal, cand am ajuns acasa a trebuit sa vad daca merge sau nu. A iesit un nou macaron de acolo".

Chiar daca unele dintre prajiturile sale pot fi destul destul de costisitoare, gustul este pe masura. O confirma chiar si participarea sa la Campionatul mondial al ciocolatei, acolo unde Anda a uimit toti maestrii ciocolatieri cu priceperea si creativitatea sa. Talentul sau nu a trecut neobservat iar acum Anda Calinici este si consultant pe partea de deserturi pentru diferite restaurante si cofetarii. Spune ca daca un client nu este multumit din cauza mancarii, acesta isi poate schimba cu totul parerea despre local, dar daca desertul este unul delicios clientul va uita total de mancarea care poate nu i-a placut. Si aici intervine ea. 
 
 

Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:15 Prinde-l, daca poti!
  165 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Sub vraja ta
  120 min
  12:00 Prinde-l, daca poti!
  180 min
  15:00 Lectii de viata
  60 min
  16:00 Voiaj de vis in Namibia
  120 min
  18:00 Visuri la cheie
  120 min
  20:00 Regina
  105 min
  21:45 Bone si Cupidoni
  105 min
  23:30 Vlad
  60 min
  00:30 Lectii de viata
  45 min
  01:15 Regina
  75 min
  02:30 Voiaj de vis in Namibia
  90 min
  04:00 Acasa la romani
  90 min
  05:30 Vlad
  30 min
  06:15 Iubirea are numele tau
  105 min
Modifică setările cookies