6 ponturi in afaceri pe care le poti invata de la Harry Potter FOTO

6 ponturi in afaceri pe care le poti invata de la Harry Potter FOTO
Citeste mai mult despre: idei de afaceri, Harry Potter
Data publicarii: 31 Iulie 2011

Harry Potter a scris istorie cu ultima pelicula din franciza lansata in 2001. Micul vrajitor de la Hogwarts (Daniel Darcliffe), in frunte cu Hermione (Emma Watson) si Ron (Rupert Grint) au luptat pana la capat impotriva armatei lui Cap-de-Mort (Ralph Fiennes) in ultima parte, aparuta in 3D, pe 15 iulie. Mai mult, Harry Potter si Talismanele Mortii Partea a 2-a, regizat de David Yates, a devenit filmul cu cele mai mari incasari la debut din istorie in Statele Unite ale Americii.

Isteria fenomenului „micilor vrajitori de la Hogwarts” a cuprins intreg mapamondul inca din 1997, cand a fost lansata pe piata prima carte scrisa de J.K. Rowling, si anume „Harry Potter si piata filozofala”.   Harry Potter a strans pe retelele de socializare mai multi fani decat intreaga populatie a Romaniei. Desi reliefeaza o lume a fantasticului, iar povestea se desfasoara in cea mai mare parte la deja-celebra Scoala de Magie si Vrajitorie (Hogwarts), o institutie destinata tinerilor vrajitori si magicieni, punctul central al povestii il reprezinta conflictul dintre protagonist (Harry Potter) si intunecatul vrajitor Cap-de-Mort, cel care i-a ucis acestuia parintii, in misiunea sa de a cuceri lumea vrajitoriei.  

Din povestea „baiatului care a ales sa traiasca” si sa onoreze moartea parintilor sai timp de mai mult de un deceniu, putem invata chiar si cateva ponturi in afaceri. De exemplu, desi era destul de tanar, Harry a stiut cum sa-si investeasca finantele in ceea ce privea viitorul sau, a ales banca potrivita si s-a descurcat totodata cu uriasa responsabilitate de a-si gestiona mostenirea. Nu-ti amintesti ca J.K. Rowling sa fi folosit in povestile sale termeni financiari? Atunci ca ai citit printre randuri.   Iata cele 6 lectii pe care le poti lua aminte de la Harry Potter:

1. Gaseste o banca sigura pentru „galioanele” tale   Banca Magica Gringott`s, locul in care isi depuneau economiile cei mai multi dintre vrajitori era detinuta si operata de catre globini. Principalele sucursale erau localizate in Diagon Alley, iar potrivit celui mai iubit dintre giganti, Hagrid, Gringott`s era considerata cel mai sigur loc din lumea vrajitorilor.   Asadar, ce putem invata noi de aici? De pilda, incepatorii trebuie sa stie ca este bine sa-si pastreze banii intr-un cont bancar asigurat. Mai mult, asigurati-va ca numearul si toate lucrurile voastre de valoare sunt tinute intr-un seif care nu poate fi deschis decat de voi.   Cat despre fraudele de identitate, acestea ar trebui sa fie monitorizate indeaproape. Insa, daca verificati acest lucru destul de des, ar trebui sa fie simplu pentru personalul institutiei de credit sa identifice un eventual impostor. Un bun exemplu il reprezinta cazul in care Hermione a reusit cu succes sa se dea drept Bellatrix Lestrange si sa viziteze depozitul personal.   Si chiar daca institutia ta financiara nu detine un rollercoaster subteran pentru a avea acces la depozite, un dragos ce scoate flacari pe nas sau aur fermecat, fitisiguri ca banca in care va pastrati economiile sa fie una sigura.  
Citeste mai multe pe incont.ro.

Program Acasa TV
 • Miercuri
 • 06:00 Reteta fericirii
  120 min
  08:00 Povestea de pe insula
  60 min
  09:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  10:00 Iubiri fara hotar
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  60 min
  13:00 Mai mult decat o familie
  120 min
  15:00 Reteta fericirii
  120 min
  17:00 Iubiri fara hotar
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Povestea de pe insula
  60 min
  22:00 Inima de tigan
  105 min
  23:45 Numai langa tine
  45 min
  00:30 Iubirea are numele tau
  75 min
  01:45 Povestea de pe insula
  45 min
  02:30 Inima de tigan
  75 min
  03:45 Acasa la romani
  90 min
  05:15 Mancare pe care
  45 min
  06:00 Reteta fericirii
  120 min
Modifică setările cookies