Sute de credinciosi se razboiesc cu un preot la usa bisericii - VIDEO

Sute de credinciosi se razboiesc cu un preot la usa bisericii - VIDEO
Citeste mai mult despre: Povestiri adevarate, preot, scandal
Data publicarii: 07 Iunie 2010

Peste trei sute de enoriasi dintr-o localitate damboviteana au pornit un adevarat razboi la poarta bisericii, dupa ce s-au trezit cu un nou preot in sat!

Oamenii au protestat ore in sir impotriva numirii noului parinte, impus de Arhiepiscopie. Au pus lacat la poarta bisericii, au sechestrat un al doilea preot! Unii chiar s-au legat de gardul bisericii,iar altii s-au pus de-a curmezisul in fata portii, ca sa "nu intre marsavia in biserica" spun ei.

Enoriasii au uitat de toate cele zece porunci, s-au pus pe injurat si blestemat, fiind la un pas sa il lin-se-ze pe noul preot! A fost nevoie de interventia jandarmilor pentru ca omul cu sutana sa intre la altar.

O echipa a Povestirilor se afla in mijlocul enoriasilor, care sunt hotarati sa il dea afara pe preotul proaspat instalat. Aflam asadar mai multe amanunte in cateva clipe. Sa vedem mai intai cum a inceput acest conflict.

Parca a intrat duhul cel rau la ei in sat, asa au reactionat enoriasii din Barbuletu, adunati cu sutele la poarta bisericii. Oamenii au uitat de toate oranduielile sfinte cand au vazut ca inaltele fete bisericesti le-au trimis preot strain.

Erau convinsi cu totii ca unul dintre consateni, Robert, un tanar absolvent al facultatii de Teologie, va duce mai departe harul cel sfant dupa pensionarea batranului dascal. Credinciosii banuiesc pe preotul cel nou si-ar fi cumparat cu bani grei locul in parohie. Enoriasii nu il vor cu niciun chip pe noul preot. Stiu una si buna: Robert al lor este dascalul potrivit.

Satenii din Barbuleti nu au lasat nicio clipa garda jos. De-o fi sa nu il lase pe Robert sa tina slujbele - spun ei - nici ei nu-l vor lasa pe noul preot sa intre in Casa Domnului! Sa ramana doar un singur preot - este singurul compromis pe care sunt dispusi sa il faca.

Nici macar preotul care pana nu demult a fost duhovnicul satului n-a reusit sa stavileasca multimea de credinciosi.

Biserica din Barbuletu a avut dintotdeauna doi preoti. Unul a iesit la pensie, celalalt urma sa organizeze vecernia, alegerea noului dascal. Numai ca cel din urma a sfarsit inchis in curtea bisericii, de oamenii care refuzau numirea preotului impus de Arhiepiscopie.

Robert, tanarul pentru care satenii se lupta sa-l aduca preot in sat, a incercat si el, in zadar, sa ii potoleasca pe oameni. Enoriasii o stiu pe-a lor: popa Voicu nu are ce cauta aici.

Bunicii lui Robert au donat in trecut Bisericii o bucata de pamant, acolo unde acum se ridica, deja,  o Biserica noua. Au pus atunci o conditie... morala: daca Robert va face Teologia sa fie numit preot in sat.

E adevarat ca  tanarul a terminat facultatea, dar mai avea de dat un examen de capacitate pentru a putea profesa in Casa Domnului. Pana si lipsa diplomei li se pare suspecta satenilor. Revoltati, oamenii si-au amintit la poarta bisericii de toate necazurile lor.

Reporterul Vlad Tanase a transmis live din Barbuletu de Dambovita un interviu cu cel pe care enoriasii il vor ca preot.


Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:15 Dragoste si alte complicatii
  105 min
  08:00 Dulce razbunare
  60 min
  09:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  10:00 Un loc in inima ta
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  60 min
  13:00 Ajutor, ma indragostesc!
  120 min
  15:00 Dragoste si alte complicatii
  120 min
  17:00 Un loc in inima ta
  120 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dulce razbunare
  60 min
  22:00 Inima de tigan
  90 min
  23:30 Numai langa tine
  60 min
  00:30 Iubirea are numele tau
  60 min
  01:30 Dulce razbunare
  60 min
  02:30 Inima de tigan
  75 min
  03:45 Doctorul casei
  60 min
  04:45 Numai langa tine
  30 min
  05:15 Mancare pe care
  45 min
  06:00 Dragoste si alte complicatii
  120 min
Modifică setările cookies