In Germania, un roman care a fost considerat erou national risca acum sa ajunga in inchisoare!

In Germania, un roman care a fost considerat erou national risca acum sa ajunga in inchisoare!
Citeste mai mult despre: Povestiri adevarate, datorii, erou national, nedreptate
Data publicarii: 15 Decembrie 2009

Erou pentru o zi! Un roman care si-a pus viata in pericol pentru a salva o alta, a ajuns dator vandut in Germania! S-a imprumutat de bani sa vina Acasa pentru a-si vedea pentru ultima oara tatal. Parintele s-a stins in bratele lui. 10.000 de euro datoreaza statului german. Atat l-a costat pe Florin Gavrila spitalizarea, dupa ce si-a riscat propria viata pentru a salva o alta.

Erou pentru o zi. Ar fi titlul unui film pe care il traieste pe propria piele romanul devenit erou in Germania. Totul a inceput in ziua in care Florin Gavrila a devenit martorul unui jaf armat. Violenta scena se petrecea in fata a zeci de oameni, care se aflau pe o terasa. O femeie striga disperata dupa ajutor. Nimeni nu a intervenit. Doar romanul nostru cu inima mare a sarit in ajutorul femeii. S-a luptat cu agresorul. Si-a riscat propria viata salvand o alta.

Florin a primit cinci lovituri de cutit care i-ar fi putut fi fatale. A avut nevoie de luni intregi de spitalizare, luni care costa, acolo, mii de euro. Primaria din Frankfurt, care i-a acordat o diploma de merit, dar si alte organizatii, s-au oferit sa il ajute cu banii. Cand au vazut insa facturile medicale, s-au razgandit! Astfel, eroul roman de la Frankfurt, a ajuns dator vandut printre straini, departe de tara. Florin are o datorie de 10.000 de euro!

Florin nu a vrut sa ii ingrijoreze pe cei de Acasa, din tara. Nu le-a spus nimic despre ceea ce s-a intamplat. A preferat sa duca singur durerile, grijile sa ii tina departe pe cei dragi de toate acestea. Putinii prieteni care i-au ramas au pus bani mana de la mana pentru ca Florin sa se poata intoarce Acasa. Stiau ca tatal lui este grav bolnav si ca risca sa se stinga inainte de a-si putea vedea fiul. Florin s-a nascut parca pentru a deveni erou. Nu a fost pentru prima oara cand a salvat o viata...

Gandul ii era mereu la cei de acasa. Isi dorea sa ii vada de sarbatori. Isi dorea sa le poata duce cate ceva. Asa cum facea mereu. Chinuit de gandul ca tatal sau era grav bolnav, Florin se ruga doar sa il mai prinda in viata. Sa mai apuce sa il mai imbratiseze macar odata, pana ar fi plecat definitiv. Nu demult, un alt roman, un alt erou, a trait aceeasi drama dupa ce si-a riscat propria viata pentru a-si salva semenii. Se intampla intr-un alt colt al lumii, la New York.

Florin nu s-ar fi gandit nici o secunda ca gestul sau, gestul sau firesc si uman, l-ar putea aduce aici. Nu ar schimba nimic din ceea ce a fost. Si-ar risca viata din nou pentru un alt om, dar traieste spaima ca nu va mai putea iesi vreodata din aceasta situatie. Florin simte ca a avut de pierdut pentru ca e roman, dar si-a facut datoria de om.

Ca sa vina in Romania, a fost ajutat de niste prieteni. Astfel, a reusit sa-l prinda pe tatal sau in viata sa-i mai spuna cate ceva inainte sa moara, dar si sa fie alaturi de mama sa. Horia Cretan e un alt roman care a salvat o viata in strainatate, in timpul unui incendiu. A primit la spital doua pastile si un pahar de apa, dar i se cer acum 600 de euro pentru asta.

Florin a venit in studioul emsiunii si a marturisit ca risca sa ajunga in inchisoare, pentru o datorie de aproximativ 10.000 de euro. La doua zile dupa ce prietenii sai l-au ajutat sa revina in tara, tatal sau s-a stins din viata. Peste 7 zile trebuie sa se intoarca in tara, ca sa nu aiba probleme in Germania.

Cei de la "Povestiri adevarate" au luat legatura cu un avocat si se pare ca potrivit legilor statului roman, ministerul de externe este singura institutie in masura sa se implice in acest caz. Alin Serbanescu, purtator de cuvant al MAE, spune ca legislatia romaneasca nu prevede ina cest moment acordarea unui ajutor in astfel de situatii.

Oficial, nu are dreptul sa munceasca in Germania, pentru ca ar agrava boala. Costa 800 de euro doar ca sa fie analizata situatia sa medicala de acum. Florin are nevoie de ajutorul nostru pentru a-si reface viata. Nu trebuie sa plateasca el pentru ca legislatia nu il ajuta. Sa-l ajutam noi, de la inima la inima!

CONTURI:
TITULAR CONT: GAVRILA FLORIN
BANCA FRANKFURTER SPARKASSE 1822
IBAN: DE6950050201120145583
7

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:15 Jocul cu focul
  105 min
  08:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  09:00 Calea spre iertare
  60 min
  10:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  11:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  12:00 Aproape de iubire
  45 min
  12:45 Casatoriti pe nevazute - Australia
  135 min
  15:00 Banii sau dragostea?
  60 min
  16:00 Jocul cu focul
  120 min
  18:00 Sa invingi trecutul
  60 min
  19:00 Iubirea are numele tau
  60 min
  20:00 Mancare pe care
  60 min
  21:00 Dragoste fara cuvinte
  60 min
  22:00 Calea spre iertare
  60 min
  23:00 Mancare pe care
  60 min
  00:00 Aproape de iubire
  60 min
  01:00 Iubirea are numele tau
  45 min
  01:45 Calea spre iertare
  60 min
  02:45 Sa invingi trecutul
  45 min
  03:30 Mancare pe care
  45 min
  04:15 Aproape de iubire
  30 min
  04:45 Doctorul casei
  45 min
  05:30 Lasa-ma sa zbor
  30 min
  06:00 Jocul cu focul
  120 min
Modifică setările cookies