Olivia Steer scrie despre mancare sanatoasa, copii si sanatate

Olivia Steer scrie despre mancare sanatoasa, copii si sanatate
Citeste mai mult despre: Olivia Steer, Doamne de poveste, mancare sanatoasa
Data publicarii: 14 Martie 2011

La insistentele sotului Andi Moisescu si a prietenilor apropiati, Olivia Steer s-a hotarat sa paseasca in blogosfera. Vedeta ACASA a tinut sa precizeze de la inceput ca blogul ei nu este despre ea sau despre sotul ei, ci despre mancare sanatoasa, copii si sanatate.

Gazda emisiunii „Doamne de poveste” difuzata ACASA, in fiecare duminica, de la 16:30 a tinut sa precizeze: 

Numim papa sanatoasa tot ce e nepreparat termic, viu si plin de enzime, dupa cum a lasat Cel de sus. Drept urmare, sfaturi si informatii pe subiect de la cei mai buni naturopati si nutritionisti din lume (publicati de edituri romanesti si americane), valabile pentru cei mici si cei mari, gasiti la rubrica “Scufizta Rawshie”. Cand lucrurile scartie (genunchii mai ales), dor (stomacul de obicei), ard (plamanii, saracii!), sau mai stiu eu ce grozavie fiziologica s-ar intampla, se impune degraba o detoxifiere, despre care gasiti ponturi grozave la rubricuta “Pana la capatul celalalt al padurii”.  In “Cosul cu merinde”, gasiti idei si sfaturi despre locuri bune de unde sa va aprovizionati (in Bucuresti, Cluj si Oradea, deocamdata) cu mancare vegana si cat mai raw, fara E-uri sau pesticide. Cruda, neprocesata, nedevitalizata, adica. Si pentru ca teoria se cere pusa in practica, vin cu cele mai savuroase retete de papa si dulciuri, de sa se linga pe degete si cel mai inrait carnivor si sa spuna hulpav, printre doua gogalturi “Mai vreau, mai vreau!”. Le gasesti pe toate la rubrica “Dar ce gura mare ai, bunico!

Pentru a demonstra ca s-a pus serios pe treaba, Olivia a postat pe blogul pesonal o reteta completa pentu azimele:

ESENTA:

1 cana de nuci caju inmuiate 2-3 ore/peste noapte
2 maini de urzici
5 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline extra-virgin
sare de mare cu zgarcenie
1/2 cana de ceapa deshidratata/seminte de susan

ATITUDINEA

Mintea se goleste intai de ganduri straine si tulburi, pentru ca plamanii sa se poata umple lent si cu bagare de seama cu aer, inspirat profund de trei ori, ca intr-un ritual sacru… Acum e loc pentru magie si bucate facute cu dragoste!

ALCHIMIA

Elementele esentiale se introduc in blender, haotic… pentru ca haosul e premisa oricarei ordini… si pentru ca blenderul sa le prefaca intr-o pasta moale, verde si cremoasa. Se intind azimele pe foile de teflex ale deshidratorului (sau pe hartie cerata, daca deshidratezi pe calorifer) in forme rotunde si egale, ca intr-o zi de cuminecatura. Li se anina, cochet, de urechi cercelusi de ceapa-rondele si se lasa la deshidratat peste noapte. Ce se preface noaptea, se desavarseste ziua, cand poti sa le lasi in soare pentru o ora, pentru mai multa vitalitate. Se servesc energizate, trasnfigurate… raw!”

Citeste mai multe pe blogul Oliviei si fii la curent cu toate informatiile necesare pentru un stil de viata sanatos!

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies