(P) Trucuri prin care poți obține mai mult spațiu pentru depozitare într-o bucătărie mică

(P) Trucuri prin care poți obține mai mult spațiu pentru depozitare într-o bucătărie mică
Citeste mai mult despre: trucuri, bucatarie, depozitare
Data publicarii: 17 Decembrie 2019

Când ai o bucătărie mică și totul pare înghesuit, îți este destul de greu să  depozitezi toate ustensilele de care ai nevoie.

Când ai o bucătărie mică și totul pare înghesuit, îți este destul de greu să  depozitezi toate ustensilele de care ai nevoie. În plus, atunci când gătești, ar trebui să te bucuri de o atmosfera plăcută, așa că este important că totul să fie bine organizat în bucătărie. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru a obține mai mult spațiu de depozitare în bucătăria ta.

 

Folosește pervazul că spațiu de depozitare

Dacă fereastră din bucătărie are un pervaz generos, poți profită de acest lucru, pentru a depozita pe el diverse obiecte pe care folosești atunci când gătești. Spre exemplu, poți așeza pe pervaz o carafă cu apă, un ghiveci cu diferite plante aromate sau borcanele cu condimente, pe care le folosești mai des.

 

Construiește rafturi suspendate

Pentru a economisi mai mult spațiu în bucătărie, poți să construiești câteva rafturi suspendate deasupra blatului de lucru. Astfel, vei avea un spațiu în plus de depozitare, unde poți așeza sticluțele cu condimente, diferite farfurii, borcane cu murături sau alte vase de care ai nevoie la gătit.

 

Alege un mobilier cu sertare

De obicei, sertarele din bucătărie sunt folosite pentru depozitarea tacamurilor, însă poți alege un dulap cu sertare pentru a depozita și alte obiecte. Astfel, vei avea mai mult loc la dispoziție pentru a depozita ustensilele pentru gătit, prosoapele de bucătărie sau chiar alimente uscate – de la paște, până la zahăr, făînă sau orez. Dacă ai nevoie de un dulap cu sertare, îți recomandăm mobila de bucătărie la comandă de la Mobilakoncept.ro, unde vei găsi cu siguranță un model potrivit pentru bucătăria ta.

 

Creează un spațiu de depozitare pe ușile dulapurilor

Pentru a câștigă mai mult spațiu de depozitare în bucătărie, îți recomandăm să folosești ușile dulapurilor. Pe interiorul acestora poți să montezi un cuier cu câteva coșulețe sau o bară cu cârlige, de care poți agață tacamuri sau alte ustensile. De asemenea, poți monta pe interiorul ușilor și un raft metalic, unde poți să depozitezi borcanele cu condimente, diferite accesorii sau chiar produse alimentare.

 

Folosește spațiul de deasupra frigiderului

Dacă ai puțîn spațiu liber deasupra frigiderului, îți recomandăm să îl folosești pentru a depozita diferite obiecte din bucătărie. Spre exemplu, poți improviza câteva rafturi suspendate, unde poți așeza cărți de bucătărie sau vase ori poți să montezi un dulap mic suspendat, pentru cănile de cafea sau pahare.

 

Folosește spațiul liber din colțurile camerei

De cele mai multe ori, spațiul liber din colțul unei încăperi este ignorat, însă ar putea fi folosit pentru depozitarea multor obiecte. Dacă ai o bucătărie mică, poți profită de colțurile rămase libere, pentru a monta câteva rafturi suspendate. Astfel, vei avea mai mult loc pentru a depozita oale sau tigăi, sau chiar borcanele cu dulceață sau murături.

 

Montează un suport deasupra aragazului

Un alt spațiu care poate fi folosit în bucătărie este cel de deasupra aragazului. Poți profită de acest loc pentru a monta o bară metalică, de care poți agață cârlige sau suporturi pentru tigăi, ibrice, linguri etc.

Dacă vrei să câștigi mai mult spațiu de depozitare în bucătăria ta, poți pune în aplicare o parte dintre trucurile de mai sus. Astfel, vei avea o bucătărie mult mai spațioasă și mai bine organizată, unde vei găti de fiecare dată cu drag.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies