(P) Sfaturi de la experti privind bateriile pentru bucatarie

(P) Sfaturi de la experti privind bateriile pentru bucatarie
Data publicarii: 20 Decembrie 2019

Chiuveta de la bucatărie este unul dintre cele mai utilizate elemente din casă, astfel că este și mai supusă deteriorării. Tocmai de aceea, este indicat ca spălătorul și robinetele să fie cât mai rezistente.

Știm cu toții că cele mai dese probleme apar atunci când e vorba de bateriile pentru bucătărie. Se întâmplă des ca acestea să ruginească, să aibă fisuri sau să nu mai funcționeze așa cum trebuie. Este foarte important ca pe lângă aspectul plăcut și modern al chiuvetei de la bucătărie, elementele acesteia să fie și de calitate.

În plus, trebuie să acordăm mai multă atenție atunci când alegem baterii pentru bucătărie deoarece prin acestea trece apa pe care o bem sau o folosim la gătit. Dacă vrei să afli mai multe despre cum sa alegi corect baterii pentru bucătărie, mai jos este un mic ghid cu informații utile.

Din ce materiale sunt făcute cele mai bune baterii pentru bucătărie?

Bateria chiuvetei de bucătărie este supusă multiplelor utilizări, dar și altor factori care pot afecta starea acesteia, precum: detergentul de vase, spălările frecvente cu diferite substanțe, calcarul din apă etc. Acest lucru este valabil și în cazul robineților de chiuvetă pentru bucătărie.

Exact ca și bateriile pentru lavoare, cele pentru bucătărie sunt construite din inox sau alama, cu finisaje precum crom, cupru, bronz sau inox, calitatea cea mai bună având-o cele din alamă, cu oricare dintre finisaje.

Baterii pentru bucătărie din inox. Acestea sunt mai puțin întâlnite și sunt cele mai ieftine, având o durată de viață mai redusă decât cele din alamă.

Robineți de chiuvetă pentru bucătărie și baterii din alamă sanitară. Alama este un aliaj din cupru și zinc, în diferite proporții în funcție de producător. Pentru a nu modifica proprietățile apei și pentru nu a afecta sănătatea, proporțiile de cupru și zinc trebuie să fie cele potrivite. De aceea, trebuie să acorzi atenție atunci când alegi o baterie din alamă. Procentul recomandat în compoziție este in jurul a 58-62% cupru și 30-41% zinc. Bateriile din alamă nu sunt foarte rezistente la coroziune, în special cele care au un conținut mai mare de zinc.

Pe lângă materialul bateriei, trebuie să fii atent și la materialul cartușului. Cartușul poate fi ceramic sau din teflon. Cel mai recomandat este cartușul ceramic deoarece este mai rezistent, nu se zgârie ușor de la impuritățile din apă și nu face zgomot precum cel din teflon.

 

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/baterie-bucatarie-cu-dus-alveus-mura-crom.html

Tipuri de baterii pentru bucătărie

Baterii pentru bucătărie cu dublă comandă

Aceste modele sunt cele mai vechi de pe piață și presupun existența a doi robineți de chiuvetă pentru bucătărie separați prin care poți controla apa caldă și pe cea rece. Sunt interesante dacă vrei să creezi un aspect vintage al bucătăriei, însă nu sunt tocmai cele mai practice, mai ales atunci când vrei să potrivești temperatura apei.

Baterii de chiuvetă cu monocomandă

Au un singur robinet sub forma unui mâner de cele mai multe ori care trebuie mișcat stânga-dreapta sau sus-jos pentru a potrivi temperatura apei. 

Robineți și baterii cu touch

Bucătăriile performante sunt dotate cu cele mai noi electrocasnice, dar nici bateriile nu se lasă mai prejos. Poți porni și opri apa cu o singură atingere, ceea ce este ideal, mai ales atunci când ești murdar pe mâini sau ai mâinile ocupate.

Tipul de pipă

Un alt element care contribuie la aspectul bateriei este pipa. Există trei tipuri de pipă pentru spălătorul de la bucătărie.

Pipa normală este cea standard, cu țeava scurtă și joasă, care este destul de incomodă atunci când vrei să speli vase mai voluminoase.

Pipa înaltă este și cea mai recomandată deoarece oferă un spațiu mai mare și permite manevrarea mai ușoară a obiectelor pe care le speli.

Pipa pentru baterii de chiuvetă cu duș extractibil. Deși nu este foarte întâlnită, este una dintre cele mai practice variante pentru că o poți folosi ca fiind o pipă standard înaltă atunci când e nevoie, dar poți manevra pipa ca pe un furtun de duș și astfel poți spăla foarte ușor orice obiect.

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies