(P) Slăbește cu dieta japoneză! Iată ce presupune!

(P) Slăbește cu dieta japoneză! Iată ce presupune!
Citeste mai mult despre: dieta, mancare japoneza, metoda de slabit
Data publicarii: 06 Martie 2020

Te-ai întrebat vreodată de ce în Japonia oamenii nu au probleme din cauza excesului de greutate? 

Adevăratul secret constă în stilul lor de viață simplu și, mai ales, în alimentația lor. De fapt, Țara soarelui răsare deține recordul pentru că este una dintre cele mai sănătoase țări din lume, iar populația ei are cea mai mare durată de viață.
Dieta tradițională japoneză este o dietă pe bază de alimente întregi, bogată în pește, fructe de mare și alimente pe bază de plante, cu cantități minime de proteine animale, zaharuri și grăsimi.
 
Acest stil de viață sănătos pe care îl au mulți japonezi se bazează pe bucătăria tradițională japoneză, cunoscută și sub numele de „Washoku”, care constă în preparate în cantități reduse, din ingrediente simple, proaspete și de sezon.
 
Acest regim alimentar este bogat în nutrienți și poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, fiind benefic, în special, pentru pierderea în greutate. În plus, acesta îmbunătățește digestia și asigură o stare de sănătatea bună. 
 
În ce constă dieta japoneză?
 
Dieta tradițională japoneză constă consumul de alimente de sezon, puțin procesate și servite în porții mici.
 
Acest stil alimentar accentuează aromele naturale ale alimentelor, fără ca aceasta să fie ajustată de sosuri sau condimente. Dacă încă nu ai încercat preparate din Țara soarelui răsare, poți comanda mâncare japoneză chiar la tine acasă. Ai de ales dintre nenumărate feluri, așa că este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău. Dieta japoneză este bogată în orez, tăiței, pește, tofu, natto, alge marine, fructe și legume proaspete, gătite sau murate, dar cu un conținut redus de zaharuri și grăsimi. Unele rețete conțin, de asemenea, ouă, lactate sau carne, deși acestea constituie de obicei o mică parte din dieta japonezilor.
 
Întrucât dieta populației japoneze este bogată în soia și pește, riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare este redus în rândul locuitorilor. Oamenii consumă o mare varietate de legume și fructe, iar printre alimente se numără și algele marine, bogate în minerale care stimulează sănătatea și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Alături de dieta lor, japonezii sunt mari fani ai ceaiului verde, care este renumit pentru compușii săi antioxidanți, cunoscuți sub numele de catechine.
 
Dieta tradițională japoneză este asemănătoare dietei Okinawan, modelul istoric al alimentației celor care trăiesc pe insula japoneză Okinawa. Aceasta este diferită de bucătăria japoneză modernă, care are influențe occidentale și chineze și include cantități mai mari de proteine animale și alimente procesate.
 
Cum poți urma dieta tradițională japoneză pentru a slăbi
 
Meniul japonez constă în general dintr-un preparat de bază, combinat cu o supă, un fel de mâncare principal și alte câteva alimente ușoare.
 
Preparat de bază: orez fiert sau soba, ramen sau tăiței udon.
 
Supă: de obicei o supă miso preparată cu alge marine, crustacee sau tofu și legume într-un stoc de soia fermentat – și supele de legume sau de tăiței sunt opțiuni populare.
 
Felul principal: pește, fructe de mare, tofu sau natto. Opțional, mici cantități de carne, de păsăre sau câteva ouă.
Garnituri: legume (crude, la aburi, fierte, sărate, la grătar sau la murat), plante sălbatice, alge marine și fructe crude sau murate.
 
Preparatele cu specific japonez sunt cunoscute pentru aroma lor bogată de umami, care a fost descrisă ca al cincilea gust - dulce, sărat, acru și amar.
 
Plating-ul este un alt aspect important al dietei tradiționale japoneze. Preparatele sunt servite în porții mici și sunt mâncate cu bețișoare, cu mușcături mici, deoarece se consideră că această metodă creează o bogată armonie de arome. În plus, dieta japoneză se bazează pe alimente neprocesate și proaspete, lucruri esențiale pentru a nu avea probleme cu excesul de grăsime. 
 

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies