Zece dezavantaje ale masculinităţii: De ce e mai bine să fii femeie

Zece dezavantaje ale masculinităţii: De ce e mai bine să fii femeie
Citeste mai mult despre: diferente intre sexe
Data publicarii: 18 Decembrie 2008

E greu şi să fii femeie: sunt atâtea magazine cu pantofi, genţi, cosmetice şi atâtea trenduri, încât nu mai ştii ce să alegi! Dar dacă ai fi bărbat? Crezi că ar fi la fel de frumos şi de uşor ca în cântecul "If I were a boy", al lui Beyonce?

1. Ar plăti consumaţia, numai să accepţi să ieşi la restaurant cu ei
Mai rar, şi numai în cazuri izolate, ar face la fel şi femeile.

2. Cu cât eşti mai rea cu ei, cu atât te vor mai mult
Bărbaţii adoră vânătoarea şi provocările. În vremurile trecute, vânau pentru a aduce mâncare acasă. Acum, vânează cuceriri, iar dacă le pui totul pe tavă, se îndepărtează. Atunci nu-ţi rămâne decât să te joci, din când în când, de-a inaccesibila.

3. Nu pot plânge fără motiv
Şi câteodată, nu pot plânge nici dacă au motiv, pentru că pot trece drept "pămpălăi". Femeile nu au asemenea probleme: de la o scenă dramatică într-un film, până la stresul provocat de şef, se pot descărca prin plâns oricând.

4. Nu sunt prea buni la a-şi paraleliza sarcinile
Chiar dacă ei nu lasă să ghicească la serviciu că au probleme acasă, în timp ce femeile nu mai reuşesc să-şi termine treaba la muncă, dacă se ceartă cu partenerul, ei nu sunt în stare să facă în paralel mai multe lucruri deodată. Asta nu e adevărat pentru toţi bărbaţii, însă pentru majoritatea, da.

5. Sunt predispuşi la calviţie
E general recunoscut faptul că bărbaţii, după o anumită vârstă, riscă să rămână fără podoaba capilară. Chelia este un pericol mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei.

6. Dacă se uită la telenovele, riscă să fie consideraţi nişte ciudaţi
Femeile se pot uita la seriale siropoase oricând şi oricât, pot plânge în voie la „Titanic”, pentru că se ştie că sunt mai sentimentale. Dar îţi imaginezi o gaşcă de bărbaţi care să se uite la o telenovelă şi să ronţăie fursecuri, în loc de adunătura de masculi cu cutii de bere în mână, urlând „Gooooool”? Cam greu, nu?

7. Pot fi judecaţi, dacă se îmbracă în roz
După o lege nescrisă, dar larg acceptată, în garderoba masculilor adevăraţi, care se respectă, nu au ce căuta hainele roz, portocalii, purpurii sau galbene, în timp ce fetele se pot bucura de libertatea de a se îmbrăca cu articole de orice culoare.

8. Trebuie să ridice şi să care tot felul de obiecte grele
Dacă te muţi în casă nouă şi ai nevoie de ajutor, nu îţi chemi prietenele de bârfă ci, bineînţeles, apelezi la un bărbat cu muşchi. Ei, bieţii bărbaţi, trebuie să se lupte pe scări cu şifonierul, cu masa de cafea şi cu biblioteca, pe care trebuie să ţi le aducă neatinse în noua locaţie.

9. Bărbaţii mor mai repede
Aşa spun statisticile, iar realitatea confirmă. Acum, nu prea se mai ştie de ce stau lucrurile aşa, având în vedere că femeile muncesc mai mult decât bărbaţii (zi dublă de muncă: gospodărie şi copii + serviciu) şi sunt deci mai stresate, dar e un motiv de bucurie pentru femei: măcar apucă şi ele să se bucure de o pensie dublă la bătrâneţe! (Hihi!)

10. Nu pot trăi miracolul naşterii unui copil
Chiar dacă naşterile nu sunt chiar lipsite de chin şi durere, nimic nu se compară cu bucuria de a aduce pe lume o nouă viaţă şi nimic nu e mai puternic decât legătura dintre mamă şi copil!

 

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies