(P) Suplimentele alimentare şi rolul acestora în menţinerea stării de bine a organismului

(P) Suplimentele alimentare şi rolul acestora în menţinerea stării de bine a organismului
Autor: Diana Oprea Data publicarii: 22 Aprilie 2024

Organismul uman are o foarte mare capacitate de regenerare şi refacere, însă mediul poluat în care trăim, factorii stresori şi ritmul mult prea alert în care se succed activităţile noastre cotidiene, produc dezechilibre severe la nivel organic şi emoţional. Pentru fiecare dintre noi este esenţială menţinerea unei stări de sănătate echilibrată, tocmai pentru a putea funcţiona la potenţialul nostru optim şi pentru a ne asigura o viaţă frumoasă.

Cum ne menţinem starea de bine?

Cu toţii dorim să avem o stare generală bună, să fim energici, sănătoşi şi optimişti, pentru a ne putea bucura de fiecare etapă a vieţii şi de toate evenimentele frumoase, pentru a putea munci şi crea, pentru a putea fi sprijin celor dragi. Prima condiţie pe care trebuie să o îndeplinim pentru a ne menţine o stare de bine, este cea de a ne controla permanent sănătatea, astfel încât să descoperim din timp eventualele contexte medicale manifestate şi să putem interveni cu măsurile şi tratamentele care se impun.

Tot pentru un nivel echilibrat de trai, vom încerca să ne controlăm alimentaţia, vom urma cure de detoxifiere şi vom consuma acele suplimente alimentare de care organismul nostru are nevoi. De asemenea, vom face mişcare fizică şi vom petrece mult timp în aer liber, ne vom odihni şi vom aloca timp activităţilor recreative. Vom obţine astfel acel echilibru fizic şi psihic de care avem nevoie pentru a ne simţi energici şi creativi, zi de zi. 

De ce să apelăm la suplimentele alimentare?

Atunci când organismul nostru manifestă deficit de anumite minerale sau vitamine, este recomandat să intervenim cu un aport de suplimente alimentare. Gama de suplimente alimentare acoperă un palier foarte larg de contexte medicale şi nutritive, astfel că înainte de a începe o astfel de suplimentare este obligatoriu să ne alegem acele produse care vin în întâmpinarea nevoilor noastre reale. Sunt recomandate suplimentele alimentare din plante, create din materii prime bio, uşor de asimilat de organism şi deloc nocive.

Suplimentele alimentare corect alese vor ajuta organismul în lupta cu anumite afecţiuni, vor acţiona asupra circulaţiei sangvine, vor stimula digestia şi activitatea cerebrală şi vor contribui la întarirea sistemului imunitar. De asemenea, suplimentele alimentare pe bază de plante pot fi de mare ajutor în lupta cu alergiile sau cu diabetul, când se doreşte creşterea masei musculare sau atunci când vrem să menţinem sănătatea şi mobilitatea articulaţiilor. 

Aportul produselor antiinflamatorii, în menţinerea stării de bine

Nu puţine sunt contextele în care ne putem confrunta cu dureri resimţite mai mult sau mai puţin acut. De la o durere de spate sau cap survenită în urma posturii incorecte a corpului, până la durerile articulare, de la un disconfort produs de febra musculară, până la o durere de picioare instalată din cauza circulaţiei deficitare a sângelui, toate sunt contexte în care intervenţia cu produse antiinflamatorii poate avea rezultate rapide şi de durată.

Disponibile sub formă de geluri, creme, loţiuni, unguente sau în format roll-on, produsele cu rol antiinflamator sunt realizate din plante crescute în medii controlate, uşor de acceptat de organism şi foarte eficiente în diminuarea durerii. În funcţie de gravitatea contextului parcurs, vom alege acele produse antiinflamatorii care se vor plia necesităţilor noastre, fie că avem nevoie de un efect rapid sau de o intervenţie treptată.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies