French Style: Invata cum sa te imbraci chic si sa ai atitudinea irezistibila a frantuzoaicelor - FOTO

French Style: Invata cum sa te imbraci chic si sa ai atitudinea irezistibila a frantuzoaicelor - FOTO
Citeste mai mult despre: french, Anna Karina, chic, Francoise Hardy, Lea Seydoux
Data publicarii: 18 Aprilie 2011

Cand te gandesti la moda franceza, cuvintele care iti vin in minte sunt clasic, sexy si elegant. Franta are una dintre cele mai mari industrii ale modei, designerii francezi fiind adesea priviti ca initiatori de trenduri. Nu trebuie sa traiesti la Paris pentru a te imbraca in stil parizian, nici pentru a avea o atitudine rebela, boema si mai ales atragatoare. Frantuzoaicele stiu sa-si traiasa din plin viata. Invata de la ele cum sa te bucuri de fiecare clipa si sa arati fabulos in orice moment al vietii.

Daca vrei sa arati ca o fashionista pariziana trebuie sa ai mereu in sifonier o serie de piese care sa te scoata mereu din incurcatura:
• un trenci elegant, in culori neutre – negru, bej, alb
• Pantofi cu toc negri
• o camasa alba
• o rochie mini neagra
• balerini
• o geanta de firma
• un sutien potrivit
• o fusta creion
• jeansi evazati negri
• ochelari de soare eleganti
• un blazer croit pe corp
• o esarfa rosie

Adauga flerul personal
Piesele de baza trebuie sa fie simple si naturale, insa trebuie sa adaugi si stilul personal, indiferent daca este chic, boem, orice iti place. Bretonul drept si voluminos e foarte french, dar nu e obligatoriu. Cauta accesorii similare celor create de designerii francezi – esarfe, brose, pantofi etc.

Fii conservatoare si pastreaza simplitatea

Frantuzoaicele au modalitatile lor de a fi conservatoare si in acelasi timp sexy. Nu arata prea multa piele, fii sexy purtand, de exemplu, o fusta creion si un coc. Nu adauga  multe imprimeuri si culori puternice. Frantuzoaicele cred ca paietele, franjurii sau alte alegeri indraznete pot ruina o tinuta intentionata a fi chic.

Imbraca-te pentru a impresiona. Intotdeauna
Frantuzoaicele sunt intotdeauna bien imbracate, indiferent daca merg la un eveniment social sau la bacanie. Poate nu poarta acea "petite robe noire", dar, in loc de trening si tenisi, poarta jeansi si balerini. Stiu ca o esarfa, o brosa, o pereche de ochelari cu rame mari sau un ruj rosu pot schimba intreaga aparitie.

Moda franceza inseamna mai mult decat a te imbraca

Pentru a intelege esenta modei franceze, nu te opri numai la haine. Ai grija si de alte aspecte: parfum, manichiura si pedichiura, lenjerie intima, coafura si produse cosmetice de calitate.

Frantuzoaicele au o atitudine lejera, stiu sa-si traiasca viata gustand cu voluptate din senzatiile pe care au ocazia sa le incerce. Sunt irezistibile cand sunt vesele si isi pastreaza o gingasie demna de o opera de arta cand sunt triste. De la ele avem termeni ca “chic”, “boudoir” sau “decadence”.

Inspira-te de la french icons din lumea modei, muzicii si a cinematografiei de ieri si de azi: Anna Karina, Jane Birkin, Brigitte Bardot, France Galle, Francoise Hardy, Catherine Deneuve, Ines de la Fressange, Vanessa Paradis, Audrey Tautou, Anna Mouglalis... Felul in care se imbracau-purtau Lea Seydoux in “La belle personne”, Eva Green in “Dreamers”, Audrey Tautou in “Coco avant Chanel”, Faye Dunaway in “Bonnie si Clyde”, Catherine Deneuve in”Belle de jour” sunt deasemenea exemple demne de urmat.

Bonus tips:

1. Plimba-te cu o Vespa! Vei avea atat look-ul, cat si atitudinea unei frantuzoaice adevarate dupa o asemenea experienta.

2. Pentru o intra intr-o atmosfera boema specific frantuzeasca, rasfata-te cu macarons (le gasesti la Paul’s sau la Madame Lucie), bea un pahar de vin rosu (de preferinta frantuzesc) si asculta orice fel de muzica frantuzeasca ai chef, de la Edith Piaf sau Charles Aznavour pana la Mylenne Farmer sau Carla Bruni. Totusi, nimic nu se compara cu melodiile de pe coloana sonora a filmelor “Les Parapluies de Cherbourg (1964) si/sau “Les chansons d'amour” (2007). Iti schima starea total.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies