Salam de biscuiti


Ingrediente:
500 g biscuiti
200 g margarina sau unt
200 g zahar tos
200 g rahat
100 g miez de nuca
200 g stafide
200 ml lapte
200 ml apa
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilinat de la Dr. Oetker
1 fiola esenta de migdale de la Dr. Oetker
30 ml esenta de rom de la Dr. Oetker(1 sticluta)
100 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Biscuitii si miezul de nuca se rup in bucatele. Rahatul se taie in cubulete cu latura de 1 cm.
Se pun la foc apa, laptele, zaharul tos si se fierb pana se topeste zaharul. Se adauga cacaua, zaharul vanilinat, apoi untul pana se topeste. Se ia compozitia de pe foc si se adauga esentele. Siropul rezultat se toarna cald peste biscuiti. Se adauga stafidele, nuca, rahatul si se omogenizeaza. Compozitia se lasa sa se lege 15 minute acoperita cu folie alimentara.

Apoi se intinde un strat de folie alimentara pe masa de lucru si se presara cu nuca de cocos (pe o zona egala cu circumferinta salamului dorit). Se aseaza compozitia pe zona presarata cu nuca de cocos si apoi se ruleaza cu folia, cat mai strans. Odata format rulou el se poate presa cu mana pentru a lua forma dorita: patrata, triunghiulara, turtita, rasucita, etc. Salamul se tine la frigider minim 2 ore, dupa care se poate servi feliat.



Daca te uiti la ele nu mai dormi noaptea: TOP 10 filme HORROR inspirate din realitate Jennifer Lopez, asa cum rar ai ocazia sa o vezi: imbracata in costum de baie. Adevarul despre decolteul artistei

6 comentarii despre "Salam de biscuiti"

viorel
28 April 2014, 16:37
Mai "doamnelor" cu cine ati facut Limba Romana?Cu femeia de serviciu cumva?
Raspunde
pascu kristina
15 April 2014, 20:36
Este unul din desertele mele preferate si vrea ca si fetitei mele sa-I placa la fel de mult multumim pt reteta si urez tuturor din televiziunea ACASA si PRO TV un sincer LA MULTI ANI si PASTE FERICIT
Raspunde
cristi
06 April 2014, 19:12
oameni buni nu puneti esenta de migdale ca aruncati prajitura la gunoi
Raspunde
lil
23 December 2012, 13:16
miammm..iar si iar... dar fara de cocos, poate cu cacao sau susan?
Raspunde
petronela
01 October 2012, 23:21
ESTE UN DULCE FOARTE BUN. MULTUMESC PT RETETA.
Raspunde
iulia
21 September 2012, 16:30
pacat , nu stiu de unde atata rautate...admir mult persoanele care impartasesc cu noi atatea retete,dar cand citesc comentariile ...ma lasa fara cuvinte...rusine!!!!!!!!!!
Raspunde
madalina
29 February 2012, 13:09
va rog puteti sa mi trimeteti reteta pe email casa ami fie mai usor va multumesc nam ancercat nici o data reteta asta dar am sa o ancerc acum
Raspunde
karoline
16 May 2012, 13:43
invata mai intai sa scrii bine romaneste...????
Raspunde
aka
24 June 2012, 07:24
lasa ca nici tu nu esti departe!!! semnul intrebari se pune cand intrebi !!
Cristina
05 June 2012, 15:03
Foarte buna reteta, am facut-o si eu, este extraordinara.mai vreau si alte retete
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV