Reteta de Acasa - miercuri, 20 aprilie 2011 - Pasca


Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină,
1 plic Drojdie de la Dr. Oetker,
150 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
1 plic Finesse coajă rasă
de lămâie Dr. Oetker,
1 praf de sare,
2 ouă,
50 ml ulei,
1/4 lapte călduț.
Pentru umplutură:
500 g Branza de vaci cremoasa de la Dr. Oetker,
125 g unt moale,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie de la Dr. Oetker,
4 linguri zahăr pudră,
1 lingură făină,
3 ouă,
stafide.

Separat, un ou bine bătut.

Mod de preparare:

Pasul 1
Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.

Pasul 2 Se frământă puțin aluatul și se împarte pe jumătate. Prima jumătate se modelează sub formă de bilă, se întinde, formându-se un cerc cu diametrul de 30 cm, se așează pe o tavă unsă cu grăsime și se unge cu ou. Din cea de-a doua jumătate de aluat, o treime se pune deoparte. Partea cea mai mare se întinde sub formă de rulou și se fixează de jur împrejur pe marginea tăvii.

Pasul 3 Pentru umplutură, se amestecă brânza cu untul, zahărul vanilinat, Finesse-ul, zahărul pudră și făina. Se încorporează apoi și ouăle și stafidele. Umplutura se toarnă peste aluat.

Pasul 4
Aluatul rămas se întinde (grosime 5 mm) și se taie fâșii. Fâșiile
se așează peste umplutură și apoi se ung cu ou. Pasca se
lasă la crescut, la loc cald, timp de aproximativ 20 minute.



Se introduce tava la cuptor, în partea de jos a acestuia.


Prima scena de sex: TOP 10 filme care au incalcat tabuurile cinematografiei! VIDEO Toata lumea a ras de el, dar selfie-ul acesta l-a imbogatit peste noapte!
laura
11 May 2011, 10:34
Formatul si durata emisiunii nu cred ca permit realizarea umei emisiuni culinare mai elaborate .Cred ca emisiunea vrea sa evidentieze ca si o femeie ocupata (in speta o vedeta TV ) stie sa gateasca ! Intr-adevar felul in care gateste Simona este ca amesteca mai multe plicuri ( care ,evident , contin coloranti , conservanti si alte euri).Bine ar fi daca spumele , frisca si alte semipreparate ar fi preparate in casa din materii prime naturale .Insa pentru asta este nevoie de timp si munca mai multa munca !
Raspunde
cristina
21 April 2011, 00:46
Oameni buni , luati din emisiune femeia asta ca e pericol in bucatarie...voi nu vedeti cum face pasca??? asa se prezinta o reteta, la modul la care o prezinta aceasta individa? Eu zic sa ii spuneti sa invete sa faca dulciuri si mancare,sa invete sa prezinte corect si curat pasii care trebuie facuti in elaborarea unei retete si pe urma sa se prezinte la TV pentru ca acum femeia asa este in stare bruta si nu invata pe nimeni nimic.Sugerez sa o urmareasca pe Anna Olson ca are ce invata .
Raspunde
GEORGIANA
22 April 2011, 09:31
CRISTINA ESTI F PROASTA TU NU VEZI CE FRUMOS PREZINTA MODUL DE A GATI SIMONA INSEAMNA CU TU CHIAR HABAR NU AI DE NIMIC BV SIMONA TINEO TOT ASA
Raspunde
cristina
24 April 2011, 20:47
Scumpo, in primul rand cred ca ar trebui sa inveti sa te comporti decent ca vorbesti ca in mahala.Asta e pentru Georgiana care se vede ca nu a invatat nimic pana acum,nici de la parinti ,nici de la scoala,nici din viata. Eu vorbeam de modul in care prezinta doamna Mihaiescu,retetele.Oricine poate vedea ca nu se pricepe.Eu nu vreau sa o jignesc ca pana la urma nu am nimic cu doamna aceasta insa in felul acesta lasa lumea sa o vada asa cum este:o nestiutoare si o neindemanatica in bucatarie.Nu toti suntem bucatari desavarsiti insa dna Mihaiescu e absolut penibila.E pusa acolo ca sa rada lumea de ea, oare?? Ce ma uimeste pe mine este faptul ca ea nu se vede...oare nu se uita sa vada cum a iesit prezentarea retetei,sa vada daca e cazul sa imbunatateasca ceva sau sa faca mai interesanta prezentarea ...????Ma mir ca ea se suporta asa cum prezinta la tv ...sau mai stii,poate ca se crede si vreo bucatareasa de renume...ca doar retetele asa cum le prezinta ea chiar ca nu le mai prezinta nimeni. Ii recomand inca odata sa o priveasca la lucru pe Anna Olson sau sa ia lectii de la Jamie.,poate se mai schimba putin si mai invata ceva
Anastasia
23 April 2011, 16:45
e o reteta foarte interesanta,kiar m-a tentat, am incercat-o dar nu mi s-a primit, aluatul e iesit minunat, dar brinza atit de moala ca mi-a spars pasculitsa si s-a imprastiat tot cuptorul...poate ca brinza e prea cremoasa???
Raspunde
alexandra
23 April 2011, 10:01
mie imi place mult de simona e super tino tot asa sarbatori fericite si toate cele bune.
Raspunde
Lelioara
21 April 2011, 23:21
Retetele sint bune dar e bine sa vina un chef sa gateasca.Simona nu stie nimic sa faca.Cine se afla in spatele cuptorului?
Raspunde
maria
21 April 2011, 21:50
este o reteta superba!maine o sa fac si eu:!sunt sigura ca o sa iasa perfect:)si sa stii cristina ca nu ai dreptate!*insa ramona da:)simona este o bucatareasa excelenta:)imi plac forte mult retetle ei scurte si perfecte:)BRAVO!!!Sarbatori fericite si un paste deosebit alaturi de retetele minunate ale simonei:)!
Raspunde
edu_ro
21 April 2011, 20:53
Tocmai am terminat de facut pasca, am respectat intocmai reteta. A iesit perfect !!
Raspunde
ramona
21 April 2011, 09:38
Super tare! Nu vad ce nu-ti convine la modul ei de prezentare! Mie una imi place tare mult. scurt si la obiect.Fara fite si figuri! Bravo simona! Tine-o tot asa!Sarbatori Fericite si toate cele bune!
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV