Ingrediente
Pentru blat:
4 albuşuri,
3 gălbenuşuri,
75 g zahăr tos fin,
75 g făină,
1 praf de sare.
Pentru şarlotă:
1 plic de Şarlotă de ciocolată
de la Dr. Oetker,
300 ml lapte rece.
Pentru decor
Zahăr pudră cu aromă de vanilie
de la Dr. Oetker.
Mai avem nevoie de
o tavă cu dimensiunile 30x35 cm
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă energic cu zahărul, câteva minute, până se albesc, după care se adaugă făina. Albuşurile se bat spumă cu sarea, apoi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri.
Aluatul astfel preparat se întinde pe tava tapetată cu hârtie de copt, în strat de maxim 1,5 cm şi se coace 8 min la 200°C (la cuptorul electric) sau treapta 5 (la cuptorul cu gaz). Blatul se scoate din cuptor, se rulează cu tot cu hârtie şi se acoperă cu un prosop umed. Într-un vas înalt se toarnă 300 ml lapte rece (de la frigider). Se adaugă conţinutul plicului de şarlotă şi se amestecă apoi cu mixerul, la început la viteză mică, după care 3
minute la viteză mare. Crema astfel obţinută se păstrează în bol la temperatura camerei timp de 1-2 minute, apoi se întinde peste blatul de ruladă călduţ, întins în prealabil.
Blatul se rulează din nou fără hârtia de copt şi se păstrează la rece.
Pentru servire, rulada se pudrează cu zahăr şi se feliază.
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Leylifer 60 min
|
09:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Iubirea din mine 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Leylifer 60 min
|
22:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Leylifer 75 min
|
02:15 | Trei surori 150 min
|
04:45 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|