Ingrediente
Pentru blat:
200 g făină,
100 g migdale măcinate,
100 g zahăr pudră,
125 g unt,
2 gălbenuşuri,
1 praf de sare.
Pentru şarlotă:
2 plicuri Şarlotă cu gust de vanilie
de la Dr. Oetker,
600 ml lapte rece,
500 ml smântână dulce pentru frişcă
(32% grăsime),
250 g boabe de struguri.
Mai avem nevoie de
o tavă dreptunghiulară cu margini înalte.
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C (în cazul unui cuptor electric) sau la treapta 3 (în cazul unui cuptor cu gaz). Se taie boabele de struguri în jumătăţi şi se lasă la scurs.
Într-un vas se amestecă cu ajutorul unui mixer: făina, migdalele măcinate, zahărul, untul, gălbenuşurile şi sarea. Se unge tava cu patina grăsime şi apoi se tapetează cu acest aluat sfărâmicios. Se coace 10-12 minute, după care se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se bate frişca cu mixerul la viteză mică până se întăreşte, apoi se pune la răcit. Se prepară ambele plicuri de şarlotă cu 600 ml lapte, conform instrucţiunilor de pe plic. Se încorporează frişca bătută şi apoi se adaugă fructele. Compoziţia rezultată se toarnă imediat peste blatul răcit. Totul se ţine la rece aproximativ 1-2 ore. Prăjitura se serveşte tăiată în bucăţele dreptunghiulare, decorată cu fructe proaspete.
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
---|---|
08:00 | Doctor de bine - Acasa 30 min
|
08:30 | iBani 30 min
|
09:00 | Lectii de viata 60 min
|
10:00 | Spre Anglia, cu dragoste 120 min
|
12:00 | Aproape de iubire 180 min
|
15:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Povestea de pe insula 120 min
|
20:00 | Regina 90 min
|
21:30 | Montecristo 75 min
|
22:45 | Brutaria casei regale 120 min
|
00:45 | Regina 105 min
|
02:30 | Doctor de bine - Acasa 15 min
|
02:45 | iBani 30 min
|
03:15 | Lectii de viata 45 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Brutaria casei regale 90 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|