Reteta de ACASA - 15 decembrie 2011 - Colacei impletiti

Ingrediente:

400 g făină
1 plic amestec special pentru aluaturi dospite (Garant de la Dr. Oetker )
150 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
30 g zahăr tos
30 g stafide
30 g miez de nuca taiat mare
Pentru uns pe deasupra : unt topit sau un ou batut + 1 lingura se zahar tos
Sugestie:
Pentru a obţine un gust mai bun, putem folosi stafidele care au stat în prealabil în rom.
Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine faina  cu Garantul pentru aluaturi dospite (se amesteca faina cu acest amestec special pentru aluaturi dospite. Datorita lui nu mai lasam aluatul la dospit, nu  incalzim ingredientele si facem rapid colaceii ) Se adauga apoi laptele, uleiul, oul şi zahărul.

Se amesteca circa 2 minute cu paletele de framantat de la mixer pana  devine un aluat lucios. (Observati ca datorita acelui amestec special nu am mai framantat aluatul ) 
Se adauga stafidele.
 
Pentru ca am folosit amestecul special pentru aluaturi dospite ma apuc imediat de modelat aluatul, nu mai trebuie lasat la dospit.

Pe suprafata de lucru se presara faina si  se împarte aluatul in  4 bucăţi din care se răsucesc cu mâna rulouri. Rulourile se impletesc cate 2 si se unesc la capat formand colaceii.



Se lasa colaceii in tava sa se odihneasca 15 minute.

Se unge suprafaţa fiecarui colecel cu unt încălzit sau cu un ou bătut spumă si se presara cu nuca si zahat tos.

Apoi se introduc în cuptorul preîncălzit şi se coc cca. 35 minute.
Cuptor electric - cca. 180 - 200°C
Cuptor cu aer fierbinte - cca. 150 - 160°C
Cuptor cu gaze - treapta 2 - 3
Timp de coacere: aproximativ 35 minute

Lovitura pentru utilizatorii de WhatsApp! Ce risti daca folosesti aplicatia Asa arata femeia perfecta: A fost realizat portretul celei mai frumoase femei din lume! FOTO
nmvmnmez
19 December 2011, 16:43
nmbmbm
Raspunde
Simona
30 December 2011, 16:57
da e gustos te inteleg
Raspunde
Cele mai noi articole
Ads by INTERNET PROTV
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact