Reteta de ACASA - 14 octombrie 2011 - Savarine

Reteta de ACASA - 14 octombrie 2011 - Savarine
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Savarine
Data publicarii: 14 Octombrie 2011

Ingrediente:
1 cutie Mix pentru Savarine de la Dr. Oetker, ce contine:
270g mix aluat savarine
90g mix  frisca
10g mix  jeleu  cu gust de zmeura
7 g drojdie uscata
10 forme pt copt
Mai avem nevoie de:
Pt aluat:
2 oua
125 lapte cald
30 ml ulei (3 linguri)
Pt frisca: 250 ml lapte rece de la frigider
Pt jeleu: 50 ml apa
Pt sirop:
1 litru apa,
400 g zahar,
3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker

Cuptor electric preincalzit la180 grade
Cuptor cu gaz preincalzit la 190 grade sau treapta 3-4

Mod de preparare:
1. Intr-un vas pentru mixer se amesteca mixul pt aluat cu drojdia. Se adauga laptele cald si oualele si se amesteca cu mixerul, folosind spiralele pt aluat, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la viteza maxima timp de 1 minut pana la omogenizare. Se adauga si uleiul si se amesteca tot cu mixerul 1-2 minute.
Aluatul se poate amesteca si cu  lingura de lemn, telul sau cu mana, respectand aceiasi pasi.
Formele pentru savarine se aseaza pe tava de cuptor si apoi cu ajutorul a doua linguri se pune aluatul in forme, in cantitati egale. Savarinele se lasa la dospit intr-un loc cald, timp de 30 minute. Dupa dospire savarinele se coc 30 de minute, in partea de mijloc a cuptorului preincalzit la 190 grade (treapta 3-4). Apoi se scot si se lasa sa se raceasca in forme.

4. Pentru sirop se fierbe apa si zaharul, dupa care se lasa sa se raceasca  si se adauga apoi esenta de rom. Savarinele se scot din forme,(sfat) se dau usor pe razatoarea mare  pentru a absorbi mai mult sirop si se scufunda timp de 1 minut, intorcandu-le pe ambele parti. Se scot si se pun la scurs pe un gratar de bucatarie. Se taie un capac de aprox. 1cm la partea mai ingusta a savarinei si se mai pun 2-3 linguri de sirop in  mijlocul savarinei.
Intr-un pahar se pune mixul pentru jeleu si se amesteca cu apa rece, pana la omogenizare, aprox. 2 minute. Fiecare savarina se unge cu jeleu pe capac.

Intr-un vas pt mixer se pune mixul de frisca, se adauga 250 ml lapte rece de la frigider si se amesteca pt inceput la viteza mica , apoi la viteza maxima timp de 3 minute. Cu frisca obtinuta se decoreaza imediat fiecare savarina, cu ajutorul unui pos de cofetarie, ridicand capacul si punand o cantitate egala de frisca la fiecare savarina.
Savarinele se tin la frigider minimum 2 ore inainte de servire.

Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Doctor de bine - Acasa
    30 min
    08:30 iBani
    30 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Montecristo
    75 min
    22:45 Brutaria casei regale
    120 min
    00:45 Regina
    105 min
    02:30 Doctor de bine - Acasa
    15 min
    02:45 iBani
    30 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Brutaria casei regale
    90 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies