Ingrediente:
2 kg vinete tăiate cubulete
1 lingura de sare
1 kg de felii de dovlecei
300 g de ardei roșu tăiat
2 cepe tăiate felii
4 căței de usturoi tăiati fin
8 foi de dafin
puțin oregano
puțin busuioc
puțin cimbru
puțin piper
1 plic Pikant fix dulce acrisor
1,5 l apă
1/4 l oțet (9 % alcool)
2 linguri de zahăr
8 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Bucătile de vinete se amestecă cu sare apoi se lasă să stea circa 1 oră. Se presează ușor pentru a se scurge zeama. Apoi se sterge sarea. Bucățile de vinete astfel pregătite, legumele, verdeața, piperul și se amestecă bine, dupa care se repartizează în borcane.
Continutul plicului de Pikant fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul si se pun la fiert, lasand sa clocoteasca 5 minute. Compozitia rezultata se toarna fierbinte peste legumele din borcane. În fiecare borcan se adaugă câte o lingură de ulei de măsline dupa care se infileteaza capacele si se pun la loc intunecat si racoros.
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
---|---|
08:00 | Doctor de bine - Acasa 30 min
|
08:30 | iBani 30 min
|
09:00 | Lectii de viata 60 min
|
10:00 | Spre Anglia, cu dragoste 120 min
|
12:00 | Aproape de iubire 180 min
|
15:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Povestea de pe insula 120 min
|
20:00 | Regina 90 min
|
21:30 | Montecristo 75 min
|
22:45 | Brutaria casei regale 120 min
|
00:45 | Regina 105 min
|
02:30 | Doctor de bine - Acasa 15 min
|
02:45 | iBani 30 min
|
03:15 | Lectii de viata 45 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Brutaria casei regale 90 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|