Fursecuri cu caramel


Ingrediente pentru 60 bucati:
O forma de copt (25 x 25 cm), hartie de copt

Ingrediente pentru aluat:
225 g faina de grau
125 g margarina sau unt moale
80 g zahar
1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker

Pentru umplutura de caramel:
100 g unt
80 g Zahar pudra cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
400 ml lapte
130 g lapte praf de la Dr. Oetker

Glazura
1 plic Glazura de ciocolata neagra de la Dr. Oetker
1 plic Glazura Duo de la Dr. Oetker

Mod de preparare :
Se tapeteaza forma cu hartie de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 180 ºC.

Intr-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat si se amesteca cu mixerul, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand se omogenizeaza. Aluatul se intinde in forma de copt si se inteapa de mai multe ori cu o furculita. Se introduce forma la cuptor, in partea de mijloc a acestuia.
Timp de coacere: aprox.25 min
Blatul se lasa la racit in forma.



3. Umplutura: se topesc intr-o oala untul si zaharul pudra. Laptele praf se dizolva in laptele lichid si apoi se adauga peste untul cu zahar. Compozitia obtinuta se fierbe la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se caramelizeaza (aprox. 8 minute). Crema astfel obtinuta se intinde peste blat iar blatul se introduce la frigider timp de 1 h.

4. Cele 2 plicuri de glazura se tin 5 minute in apa pana se topeste ciocolata din interior, apoi se taie la un colt si se orneaza prajitura. Dupa ce s-a intarit glazura se indeparteaza marginile formei de copt. Prajitura se taie in drepunghiuri mici 5x2 cm cu ajutorul unui cutit bine ascutit, udat ocazional cu apa fierbinte.

Dupa ce s-a intarit ciocolata, se indeparteaza marginile de la forma de copt. Prajitura se taie in dreptunghiuri (5 x 2 cm) cu un cutit bine ascutit.

Sfat: Pastrati prajiturile intr-o caserola ermetica.

5 secrete ale vedetelor dezvaluite de bodyguarzi. Afla cine fura, bea pana lesina sau umbla dezbracata in casa Cum traiesc copiii elitei din Teheran. Sanctiunile internationale si regulile stricte din Iran nu ii afecteaza! FOTO
corina
22 August 2011, 16:00
pacat ca reteta este incompleta..as fi vrut si eu s-o pregatesc. stie cineva reteta completa? daca da, sa-mi spuna si mie cineva..multumesc!
Raspunde
ela
22 April 2011, 01:33
Ce intrebari pui la un copil de 6 ANI?
Raspunde
geanina
31 December 2010, 17:01
Am incercat si eu reteta aceasta, respectand fiecare pas. Am constatat ca nici macar aluatul nu a iesit cum e in reteta. In fine, pana la urma am reusit sa-l intind in tava. Apoi a urmat caramelul, care daca as fi respectat reteta, nu ar fi iesit. Eu am facut caramelul cu lapte praf. Uitandu-ma la reteta caramelului m-am gandit ca e prea putin 80g zahar pudra asa ca am adugat inca 150g zahar tos(zahar pe care-l adauga doar la varianta cu smantana dulce). Caramelul l-am fiert cam o ora si 15 min, nicidecum 8 sau 20 min. Astfel am constatat ca si cantitatea de lapte e prea mare pt caramel(parerea mea). Prajitura are un gust bun si e o prajitura fina. Probabil varianta cu smantana dulce iese cum da in reteta, mie imi este "frica" sa mai incerc vreo reteta. Am crezut ca aceasta este o emisiune serioasa cu retete corecte si complete. In fine, ****** doresc un an nou fericit si La multi ani!
Raspunde
Alexandra
12 December 2010, 13:02
A reusit cineva sa faca umplutura de caramel? Am incercat de 2 ori si nu mi-a iesit umplutura... pana la urma ce se foloseste lapte sau smantana?
Raspunde
radulescu florentina
04 November 2010, 19:53
reteta este foarte usor de facut iar fursecurile sunt delicioase
Raspunde
rodica
08 November 2010, 18:31
****** rog spuneti mi si mie cit zahar tos a ti pus caci in reteta nu i trecut
Raspunde
lidia...
03 December 2010, 17:18
dupa cum arata acolo e in jur de 130gr in locul laptelui praf
lidia
03 December 2010, 17:35
pune margarina cu zaharul tos ...si in bol este un plic de zahar vanilat si smintina...daca sunteti atenti dupa ce ia tigaia de pe foc se da de gok ca de fapt e smintina...si inainte la ingrediente zicea ca e 400ml lapte
Raspunde
anonima
14 November 2010, 10:29
pana la urma ce e ca nici aia nu stie..lapte,smantana,lapte praf?ca oricum cu nimic nu iese..mai bine lipsa decat asemenea retete
Raspunde
carmen
11 November 2010, 09:34
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV