Basmalute cu mere


Ingrediente:

Aluatul:

200 ml lapte
50 g unt sau margarina
375 g faina de grau
1 plic drojdie uscata de la Dr. Oetker
50 g zahar
1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker
1 praf de sare
1 ou

Umplutura:
500 g mere
50 g stafide
40 g zahar
20 g unt
½ lingurita cu scortisoara
1 plic zahar vanilinat

Decor:
Lapte
1 galbenus de ou
Migdale maruntite

Mod de preparare:
Se incalzeste laptele intr-o oala si in el se topeste untul sau margarina. Separat, se amesteca intr-un recipient faina cu drojdia uscata. Se adauga restul ingredientelor, amestecul de lapte cu unt sau margarina si apoi se omogenizeaza cu mixerul, mai intai la viteza mica, dupa care timp de 5 minute la viteza cea mai mare. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la crescut la loc cald.

Pentru umplutura se cojesc merele, se taie in 4, se inlatura samburii si se maruntesc. Bucatile de mar se amesteca cu stafidele, zaharul si untul, se calesc intr-o tigaie si se lasa la racit.



Aluatul se pudreaza cu faina si se framanta putin pe masa de lucru, pudrata deasemenea cu faina. Se intinde si se decupeaza din el 14 cercuri cu diametrul de circa 12 cm. Umplutura se toarna pe jumatatea fiecarui cerc.

Marginea fiecarei basmalute se unge cu amestecul de lapte cu galbenus de ou si apoi se impacheteaza. Marginile basmalutelor se taseaza cu furculita. Se captuseste tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul.
Cuptor electric: aprox. 200 ºC
Cuptor cu aer cald: aprox.180 ºC

Basmalutele se ung cu laptele amestecat cu galbenus de ou si in functie de preferinte se presara peste ele si migdale. Se pun in tava si se lasa la crescut inca o data la loc cald. Basmalutele se coc, in partea de mijloc a cuptorului, timp de 20 minute.


Cum traiesc copiii elitei din Teheran. Sanctiunile internationale si regulile stricte din Iran nu ii afecteaza! FOTO Genial! Ce se intampla cand pui acest telefon in cola
amalia
26 July 2010, 21:26
as dori si eu sa primesc prin e-mail toate retetele difuzate ****** multumesc
Raspunde
2w
10 May 2010, 21:41
sint vaci
Raspunde
demetra
10 May 2010, 14:12
sunt super delicioase
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV