Amandine de post


Ingrediente
Pentru aluat
220 g faina
40 g Cacao Neagra de la Dr. Oetker
1 plic Praf de copt de la Dr. Oetker
1/2 lingurita sare
100 g zahar brun (sau zahar tos)
240 ml apa rece
100 ml ulei de floarea soarelui
2 plicuri Zahar Vanilinat de la Dr. Oetker
Pentru crema
100 g pudra de migdale (sau migdale decojite macinate fin si cernute)
1plic Vege-Gel Dr. Oetker
50 g zahar brun (sau zahar tos)
4 linguri amidon Gustin Dr. Oetker
4 linguri Cacao  Neagra Dr. Oetker
800 ml Lapte de soia Inedit
Pentru sirop
8 linguri zahar
3 cani apa
 2 fiole (2 ml) Esenta de rom Dr.Oetker
Pentru glazura
1 plic glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker
3-4 lingurite de apa

Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt cacaua si sarea. Zaharul si zaharul vanilinat se dizolva in apa si se adauga uleiul. Se toarna peste compozitia  de faina si se amesteca cu mixerul la viteza mare.

Aluatul se toarna intr-o forma de copt (aproximativ 25x18 cm) si se coace 30 minute la 180 °C (cuptor preincalzit); se scade apoi temperatura la 170°C si se mai lasa inca 30 minute. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pentru crema se amesteca toate ingredientele intr-o oala si se pune pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand compozitia devine consistenta se ia de pe foc si se raceste pe baie de apa. Se opresc 5 linguri din crema pentru decor.



Pentru sirop se ard 2 linguri de zahar intr-o craticioara pana cand se caramelizeaza. Se adaiga 1 cana de apa si se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul. Se adauga restul de zahar si apa si  la final, cand siropul s-a mai racit putin , esenta de rom.

Se taie blatul pe orizontala in trei straturi egale. Se insiropeaza stratul  de jos si se intinde jumatate din crema. Se pune al doilea strat, se insiropeaza si se aseaza crema ramasa. Deasupra se pune ultimul strat de blat si se insiropeaza.

Se prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalaj si se decoreaza cu crema ramasa. Se tine in frigider cateva ore si apoi se serveste.

Tipps and tricks:
Blatul trebuie taiat cu atentie. Daca nu reusiti sa obtineti trei bucati, atunci poate fi taiat doar in doua, iar crema se va pune toata la mijloc.
Daca doriti mai multa glazura, se pot folosi doua plicuri de glazura de ciocolata

Asa arata femeia perfecta: A fost realizat portretul celei mai frumoase femei din lume! FOTO Lovitura pentru utilizatorii de WhatsApp! Ce risti daca folosesti aplicatia

16 December 2010, 08:14
33t3t3t3gg3t3333
Raspunde

23 September 2010, 21:20
uu7i
Raspunde

14 September 2010, 08:58
97 979787779
12 August 2010, 12:08
iimjhjythtujyuyujf
Raspunde
Georgeana
28 March 2010, 12:46
par a fi foarte bune!!amandinele sunt printre prajiturile mele preferate!sigur voi face si eu amandine de post mai ales acum in postul Pastelui!!
Raspunde
Cele mai noi articole
Ads by INTERNET PROTV
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact