Cate acte sexuale ar trebui sa ai pe saptamana? Specialistii fac o ierarhie in functie de varsta!

Frecventa normala a contactelor sexuale incepe sa scada odata cu inaintarea in varsta. Statisticile intreprinse in acest domeniu arata ca, in gereral, un cuplu de 30 de ani are aproximativ doua-trei raporturi sexuale pe saptamana, frecventa acestora scazand pe masura ce trec anii.
Cate acte sexuale ar trebui sa ai pe saptamana? Specialistii fac o ierarhie in functie de varsta!

Un reputat specialist englez in domeniu, Thomas Glynn, spune ca ritmul activitatii sexuale este influentat de constitutia biologica a fiecaruia dintre noi, de varsta si de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esential il joaca si odihna, alimentatia si atractia pentru partener.

"Actul sexual se poate repeta la un anumit interval de timp (de la cateva minute la cateva ore) in functie de potenta barbatului si calitatile partenerei. Normal, actul sexual trebuie folosit atat cat sa raspunda cerintelor fiziologice, echilibrului hormonal si tendintei firesti de perpetuare a speciei", afirma Glynn.

O alta problema care mai poate aparea in viata cuplului dupa cativa ani este scaderea dorintei sexuale. Este absolut normal ca un cuplu de 40 de ani sa nu mai faca sex cu aceeasi frecventa cu care ar face un cuplu de 20 de ani, mai spune Thomas Glynn.Alte trei somitati din domeniu, Alfred Kinsey, Wardell Pomeroy si Clyde Martin, sunt de parere ca varsta barbatului are o mare influenta asupra frecventei contactelor sexuale. Asadar, concluzioneaza specialistii intr-un studiu, frecventa de aproximativ 3-4 ori pe saptamana este posibila in jurul varstei de 20 de ani. La 30 de ani se ajunge la 2-3 contacte saptamanale, iar la 40 de ani la 2. La 60 de ani insa, cel mai adesea, oamenii au un raport sexual pe saptamana.

"Nu este inutil de precizat ca timpul de recuperare este destul de lung pentru barbat si mai mult pentru fiecare contact suplimentar in aceeasi zi. In schimb, prin natura ei, femeia este multiorgasmica. Uneori, cateva minute sunt suficiente pentru ca aceasta sa poata cunoaste un nou orgasm", precizeaza Alfred Kinsey.

Medicii specialistii in obstetrica-ginecologie spun ca un barbat tanar poate avea raporturi sexuale zilnice sau chiar de mai multe ori pe zi. Pe masura ce trece timpul insa, ii va fi mai dificil sa se mentina in forma. Specialistii mai fac referire si la alti factori, cum sunt - comportamentul partenerei, erotizarea raporturilor sexuale, tensiunea nervoasa, oboseala fizica, stresul.

In plus, adauga medicul Erghin Calil, un barbat nu trebuie sa incerce sa bata recorduri sau sa "cronometreze" dupa cat timp poate sa aiba o noua erectie ori sa se compare cu alti barbati. Important este sa faci dragoste de fiecare data cand ai chef.

Afla mai multe detalii despre acest subiect din Gandul!
 

21 comentarii despre "Cate acte sexuale ar trebui sa ai pe saptamana? Specialistii fac o ierarhie in functie de varsta!"

JCK
11 December 2015, 07:13
vie de famille
Raspunde
carolina
20 October 2014, 15:45
sotul meu are contact sexsual cu mine de 3-5ori zi si noapte are59 ani mai are si o amanta si ne iubeste egal, dar problema este ca il inteapa inima si il doare la ceafa rau capul , desi penisul ii sta viu tot timpul si oboseste pina la terminare. cind termina e tot tare ce i se poate oare intimpla ca o piteste intre picioare cind vorbeste cu sexs feminin!
Raspunde
aurica bucuresti
08 September 2015, 18:00
mai punetiva si voi pe el si faceti miscari ,ca la-ti terminat pe bietul de el e numai pula tot si inima,,,,,,,,,,
Raspunde
GOGOLO
02 September 2015, 03:39
:)))):))):)))BINE SPUS DOMNUL DE 63 DE ANI CRED CA VISEAZA FRUMOS S-AU MAI BINE SPUS CRED CA ASA SI,AR DORII EL O VIATA CUM ZICE CA ARE IL CAUTA TIPA CU COASA SI EL VISEAZA SEX...:)):))))
Raspunde
dafynel
14 February 2012, 09:53
Daca prietena mea vrea doar de 6 ori pe luna, se poate spune ca-i frigida ? Sau doar putin "rece" ? ( la 35 de ani).
Raspunde
ioana
27 July 2015, 19:13
e frigida.
Raspunde
roxana
28 August 2012, 04:38
am 49 de ani sotu meu are 50 la cate zile sau la cat timp trebuie sa avem contact sexual? sa facem dragoste? sotu meu ami zice ca trebuie odata pe luna asa este?
Raspunde
delia
27 July 2015, 19:12
te minte.
Raspunde
iulian
07 August 2014, 04:55
Am 21 de ani si fac sex cu prietena(viitoarea sotie) in fiecare zi de 3-4 ori, constituie asta vreo problema pentru viitor? daca suntem in concediu ajungem maxim la 6 numere pe zi.
Raspunde
ela
27 July 2015, 19:08
este normal la varsta asta si chiar mai mult.
Raspunde

22 February 2011, 09:30
eu am 101 ani si o fac si de 3 ori pe zii
Raspunde
ipas
27 July 2015, 19:09
minciunica.
Raspunde
Juice
09 April 2014, 00:25
dar cum a trait ? ce ai mancat cat sport ai facut de ai ajuns la 101 si cat de kg ai ? si cat de bolnav ai fost sau cum ti-o mers toata viata?
Raspunde
Aura
25 October 2014, 04:00
Am 52 de ani. Fac sex de 3-4 pe saptamana cu sotul. Ma satisface in toate pozitile dar ador cand ma patrunde anal. Ajung la orgasma in cateva secunde.
Raspunde
toni
17 May 2015, 11:29
Aura ..am 28 de ani si vreau sa te cunosc.
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV
TODO supply a title