publicat: 27 Aprilie 2009
Cu siguranţă ai auzit până acum despre retinol prin intermediul reclamelor sau în lista de ingrediente a unor produse cosmetice, dar ştii ce este această substanţă şi care sunt beneficiile pe care le poate aduce?
Ei bine, retinolul este de fapt vitamina A în cea mai pură formă a sa. Datorită structurii moleculare extrem de simple, retinolul pătrunde foarte uşor în epidermă, trecând apoi la straturile de elastină şi colagen, a căror producere o stimulează.
În plus, retinolul ajută la întinerirea celulară şi contribuie la reducerea dimensiunii porilor, astfel că cele care îl folosesc vor avea un ten mult mai fin. Prin urmare, substanţa cu acest nume va fi adesea regăsită în produsele cosmetice destinate tratamentului unui ten matur, dar şi în cele care tratează acneea, pentru că retinolul este şi un bun exfoliant.
Dacă îţi protejezi pielea cu produse cu factor de protecţie solară când ai în jur de 20 de ani, e foarte probabil să nu ai nevoie să o tratezi cu produse pe bază de retinol după 30 de ani. Ideal este să consulţi un medic dermatolog înainte de a afla dacă tenul tău are nevoie de astfel de produse, întrucât efectul puternic exfoliant poate ajunge să dăuneze tenului, ducând la o uscare exagerată a acestuia.
Pentru orice eventualitate, este bine să foloseşti acest gen de cosmetice în cantitate foarte mică, pentru a vedea cum reacţionează tenul tău la un asemenea tratament. Ţine cont şi de faptul că retinolul face ca pielea să devină mai sensibilă la expunera la raze ultraviolete, aşa că nu ieşi în aer liber fără a folosi creme de faţă cu factor de protecţie solară, chiar dacă nu ţi se pare că soarele arde prea tare!
Citeste acasatv.ro direct de pe telefonul mobil, pe m.acasatv.ro!
| Numele dumneavoastra:* | |
| E-mailul dumneavoastra:* | |
| Numele prietenului dumneavoastra:* | |
| E-mailul prietenului dumneavoastra:* | |