Căderea părului, o afecţiune frecventă, care trebuie tratată individual!

Căderea părului, o afecţiune frecventă, care trebuie tratată individual!
Citeste mai mult despre: dermatologie, caderea parului
Data publicarii: 09 Decembrie 2008

Dacă bărbaţii cu chelie sunt întâlniţi adesea, pentru o femeie e mult mai dificil să se confrunte cu probleme legate de căderea părului. Pentru a le trata, este foarte important ca fiecare persoană să afle şi să înţeleagă cauzele care determină o astfel de problemă şi faptul că fiecare trebuie tratată individual.

Căderea părului poate fi totală sau parţială, temporară sau permanentă. De multe ori, căderea părului este condiţionată de prezenţa unor afecţiuni grave sau a tratamentelor acestora, dar, dacă este cunoscută cauza, atunci poate fi găsit şi un tratament eficient.

Denumirea medicală pentru căderea părului este alopecie şi, deşi majoritatea dintre noi considerăm că este o problemă specific masulină, ea apare adesea şi în cazul femeilor. De regulă, acestea se confruntă cu aşa ceva în timpul sarcinii sau după naştere, dar există şi boli care determină căderea părului, iar una dintre afecţiunile cel mai des întâlnite este... stresul, pentru care ne este cel mai greu să găsim cu adevărat o soulţie eficientă de vindecare.

Înaintarea în vârstă poate duce şi ea la căderea părului, mai ales dacă suntem influenţaţi genetic în acest sens. Diabetul şi afecţiunile glandei tiroide pot fi deasemenea responsabile pentru căderea părului în cazul femeilor, dar şi folosirea unor mijloace contraceptive neadecvate.

Când vine vorba despre tratarea problemelor legate de căderea părului, femeile au mai multe opţiuni. Pentru început, e nevoie de părerea unui specialist în astfel de probleme. Specialist înseamnă medic dermatolog, nu cea mai bună prietenă care a tratat deja cu succes o problemă asemănătoare (pentru că nu e obligatoriu ca ceea ce a determinat căderea părului ei să fie valabil şi în cazul tău), nici citirea forumurilor de specialitate şi aplicarea tuturor variantelor găsite acolo (pentru că fiecare problemă trebuie tratată individual).

Hair-stylist-ul ne poate recomanda un tratament cosmetic, dacă problema nu este chiar atât de gravă şi se datorează doar tratamentului chimic sau termic, dar, dacă factorii care determină căderea părului sunt genetici sau condiţionaţi de stres ori diverse alte afecţiuni, atunci e nevoie să apelăm la părerea unui medic dermatolog, care va analiza firul de păr şi scalpul, pentru a ne oferi soluţia medicală optimă.

Înainte de a ajunge la dermatolog, multe dintre noi facem un drum la farmacie, unde achiziţionăm diverse posibile remedii recomndate de către cei de acolo, sau apelăm la tratamente naturiste, cumpărate de la plafar sau, de ce nu, „fabricate” acasă. Căderea părului poate fi condiţionată de schimbarea vremii sau de o carenţă de vitamine, astfel că suplimentarea alimentaţiei cu vitaminele necesare, dar şi protejarea părului cu ajutorul unei măşti hrănitoare pot reprezenta soluţiile optime pentru tine.

Medicul dermatolog este singurul care îţi poate oferi soluţia optimă!

Nici un tratament nu este sigur fără a avea în prealabil un diagnostic, aşa că, dacă afecţiunea este mai gravă decât crezi, nu faci altceva decât să prelungeşti agonia, pentru că numai un tratament adecvat te poate ajuta şi cel mai bine ar fi să-l abordezi cât mai repede.

Medicamentele sunt recomandate doar în cazul unor afecţiuni foarte grave, dar, în general, medicii tind să trateze problemele scalpului, pentru că un tratament medicamentos poate avea repercusiuni asupra organismului tău.

Cel mai des sunt folosite tratamentele pe bază de minoxidil, folosite pe vremuri pentru a regla problemele legate de tensiune. Pacienţii care foloseau acest tip de tratament au observat că părul le creşte mai repede, aşa că medicii au încercat să-l aplice direct pe scalp şi au realizat că este un tratament eficace şi pentru căderea părului. E drept că multe femei au reacţionat pozitiv la acest tratament, dar asta nu înseamnă că este valabil pentru toată lumea.

O deficienţă hormonală poate fi responsabilă adesea de căderea părului. Dacă, în urma analizelor, se observă un dezechilibru între cantitatea de estrogen şi progesteron, ţi se va recomanda un tratament specific. Astfel, corpul tău va primi hormonii de care are nevoie, iar asta va regla şi creşterea părului.

Puţini ştiu că, în special în străinătate, un medicament care se foloseşte în general pentru tratarea problemelor legate de prostată, anume Propecia, este folosit mai nou şi pentru a trata problemele legate de căderea părului, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Totuşi, acest medicament nu se foloseşte în cazul femeilor însărcinate, pentru că poate afecta fetusul.

Femeile au acum la dispoziţie multe soluţii care pot remedia căderea părului, dar e important să o folosească pe cea eficientă, pentru că fiecare problemă este individuală. În plus, dacă afecţiunea este foarte gravă, în ziua de astăzi există peruci, meşe sau extensii de păr foarte bine realizate, pe care le pot folosi cu încredere până când tratamentul pe care îl folosesc îşi face efectul.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Eu, tu si cabana din munti
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Montecristo
    75 min
    22:45 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    00:45 Regina
    105 min
    02:30 Intrebarea Mesei Rotunde
    45 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Spre Anglia, cu dragoste
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies