Viata Reginei Maria reconstituita la “Doamne de poveste” - VIDEO

Prima editie a emisiunii „Doame de poveste” a debutat in forta, cu un reportaj exceptional despre viata Reginei Maria, un material pentru care s-au facut reconstituiri artistice, specifice documentarelor.

Pentru a reface cat mai exact trecutul unei mari doamne a Romaniei, echipa emisiunii a organizat un casting in urma caruia a fost aleasa o tanara a carei infatisare seamana foarte mult cu cea a Reginei. Apoi echipa a filmat  la Balcic, in palatul de suflet al Reginei, la Bran, la Peles, pe o fregata pe Marea Neagra sau in interioare speciale din capitala care amintesc de Bucurestiul de altadata. Echipa din spatele emisiunii „Doamne de poveste” a incercat sa se apropie de trecut prin intermediul unor imagini recreate: „Am incercat sa ne apropiem de trecut prin reconstituiri artistice, cat mai aproape de imaginea Reginei Maria din poze sau din inregistrarile de arhiva pe care le-am avut. Pentru a face portretul unei doamne de poveste am filmat in locatii de patrimoniu din tara sau din strainatate, am filmat pe mare, inclusiv filmari subacvatice”, spune producatorul general al emisiunii, Ionela Banarescu. “Daca e sa ne raportam la istoria Romaniei scrisa de femei celebre as aminti-o prima pe Regina Maria, un personaj istoric hotarator. Din clipa in care si-a legat destinul de cel al Romaniei a stiut sa fie mai romanca decit orice roman. O personalitate fascinanta, puternica in spatele careia, femeia a ramas femeie, a fost iubita si la rindul ei a stiut sa iubeasca. Eu, de exemplu, acum aflu detalii extraordinare despre aceasta femeie care a stiut sa spuna nu prejudecatilor, care nu si-a inabusit niciodata sentimentele, a fost sincera si autentica in raport cu iubirile vietii si mereu constanta cu ea insasi”, adauga prezentatoarea emisiunii Olivia Steer.

In prima editie a emisiunii „Doamne de poveste” guest star a fost Lucian Viziru, cel care l-a interpretat pe Barbu Stirbei, unul dintre amantii Reginei Maria. Actorul a acceptat imediat propunerea de a juca acest rol mai ales ca se declara pasionat de personajul istoric regina Maria dar si de povestea ei de iubire cu printul Stirbei.

Istoricii Dan Berindei si Constantin Balaceanu Stolnici, regizorul Sergiu Nicolaescu sau creatorul de moda Cristian Samfira au povestit, in interviuri inedite, despre viata si personalitatea reginei Maria.anonim
27 February 2011, 18:34
ce ia placut si lu`asta viata;)))cati amanti a avut,doamne:))))))si-l mai judeca pe fii-su;)))
Raspunde
Maria
28 December 2010, 12:59
aceasta regina a fost foarte curajoasa ,a iubit dar si in acelasi timp a suferit. multumesc ca miati deschis ochii si ca miati artat aceasta femeie numita"maria"mama mereu spunea ca seman foarte mult cu ea . ea este o femeie exemplu felicitari pemtru emisiune miau dat si lacrimile
Raspunde
jan
24 October 2010, 19:01
speram sa se mai faca filme cu adevarata istorie a romanilor,timpurile se schimba mereu.
Raspunde
Maria
02 October 2010, 13:03
Superba regina Maria!!! cea mai frumoasa regina ever!!!felicitari pt. emisiune!!!e fff tare!!!
Raspunde
Alex
30 September 2010, 05:30
Multumiri pentru aceasta deosebita emisiune. Mi-ati trezit interesul in a cunoste si intelege personalitatea "Reginei noastre!" Am fost si eu la Balcic si mi s-a parut minunata "lumea" acestei femei datorita careia s-a infaptuit Romania mare.
Raspunde
Mihaela
30 September 2010, 05:22
Felicitari pentru curajul de care dati dovada abordind un astfel de subiect ! ****** urez succes in a strapunge fortaretele de ignoranta ! Multi (ex: ADI) vor crede ca ii injurati!
Raspunde
mada
27 September 2010, 23:15
cum se numeste fata care a interpretat`o p regina???
Raspunde
adi
27 September 2010, 17:42
"Doame de poveste".......ati angajat cumva ziaristi de la click??? numai aia sunt incredibil de analfabeti. scriu un articol si isi imagineaza ca vorbesc pe messenger, asa cu subintelesuri.... aoleo...
Raspunde
Cele mai noi articole
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Mobile
  • Contact
Ads by INTERNET PROTV
TODO supply a title